Haberler

3. Demre Tarım Fuarı Açıldı

ANTALYA (AA) – Demre'de bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Tarım Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

ANTALYA (AA) – Demre'de bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Tarım Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Demre Kaymakamı Murat Uz, Antalya'daki seralarda modern ve kaliteli üretim yapıldığını belirterek, bunun karşılığında üretilen biberlerin yüzde 40'ının yurt dışına ihraç edildiğini söyledi.

Bu oranın daha fazla olması için yöre çiftçileri ve devlet olarak gereken çalışmanın yapılması gerektiğini ifade eden Uz, "Bölgemizde üretimi yapılan ürünlerin daha fazla ihraç edilmesi için çalışmalıyız. Bunun için gerek ürün çeşitliliği, gerekse üretim modelinde değişiklik yapılabilir" dedi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani de, bu tür fuarların bölge üreticilerini tarım sektörünün tüm paydaşlarıyla bir araya getirmede önemli rol oynadığını söyledi.

Tarımsal faaliyetlerin yeryüzünün en zor işlerinden biri olduğunu vurgulayan Samani, "Çünkü havanın neminde, soğuğundan, sıcağından etkilenen bir sektördür. Atalarımız, çiftçinin karnını yarmışlar kırk tane gelecek yıl çıkmış demişler. Hep gelecek yıllardan umutlu bir sektörüz" dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Topcu, açılışta yaptığı konuşmada, Ankara Kızılay'da yaşanan terör olayı nedeniyle fuarın müzikli bölümlerini iptal ettiklerini belirterek, katılımcılara ve fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı da, örtü altı seraların modernizasyonunda kullanılacak sıfır faizli yenileme kredisinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile yürürlüğe girdiğini anımsatarak, beş dekarın altındaki üretim yapan küçük ölçekli üreticilere verilecek olan dekar başı 100 lira hibenin de verilmeye başladığını belirtti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Yaklaşık 40 firmanın yer aldığı fuar üç gün açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Samani AK Parti Antalya Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title