Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, İl Başkanı Kadem Mete, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, İl Başkanı Kadem Mete, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Gökcan, mesajında, İstiklal Harbini zafere taşıyan, Cumhuriyete hayat veren ruhun, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayakta olduğunu belirtti.

Şanlı tarihin çok önemli bir dönüm noktası Cumhuriyetin ilanının 95'inci senesinin kutlandığını vurgulayan Gökcan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu vesileyle bin yıldır aziz vatan topraklarının müdafaası için bir gonca gül gibi toprağa düşen kahraman şehitlerimize yüce mevladan rahmet ve mağfiret diliyorum. Başta Cumhuriyetimizin banisi, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizi de rahmetle, tazimle yad ediyorum."

Türkiye Cumhuriyeti'nin, asırlardır, hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesi olduğunu vurgulayan Gökcan, Türk milletinin, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan ettiğini bildirdi.

AK Parti İl Başkanı Mete

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ise millet olarak tarihte eşine ender rastlanan bir zaferle ulaşılan Kurtuluş Savaşı'nın ardından kurulan Cumhuriyetin, milletin bağımsızlığının, toprakların bölünemeyeceğinin tarihi bir ispatı olarak yaşadığını bildirdi.

Mete, 29 Ekim 1923 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan anayasa değişikliği ile "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını, geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devleti'nin hükümet şekli cumhuriyettir." ifadeleriyle ilan edilen cumhuriyetin, aziz milletin hür ve kesintisiz yürüyüşündeki en önemli aşamalardan birisi olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünün bugün Kurtuluş Savaşı'ndaki kenetlenmeyi bir kere daha hatırlamak ve ülkeye bağlılığı en iyi şekilde ifade etmek için büyük bir imkan olduğunu anlatan Mete, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Bayramımız vesilesiyle ortaya koyacağımız birlik ve beraberlik tablosu, dışarıdan ve içeriden birliğimizi bozmaya çalışanlara verilecek en güzel cevaptır. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve bugün yaşadığımız olaylar karşısında halkımızın milli iradeyi sarsılmaz bir güçle göstermesi, bu ülkenin yıkılmaz temeller üzerine kurulduğunu ortaya koymaktadır. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere her zamankinden daha yakınız ve şimdi hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Kadem Mete Ak Parti 29 Ekim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title