Haberler

"2009 Türk Patent Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Türk Patent Enstitüsü'nün düzenlediği 2009 Türk Patent ödülleri sahiplerini buldu.

Merkez Çelik ve Boytaş patent ödüllerinde birincilik ve ikincilik ödüllerini topladı.

Türk Patent Enstitüsü'nün düzenlediği "2009 Türk Patent Ödülleri", 04 Mart 2010 Perşembe günü Ankara Sheraton Otel'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı özel bir ödül töreni ile sonuçlandı. Ödülleri Merkez Çelik adına Merkez Çelik A.Ş Genel müdürü Namık Kemal Ulusoy, Boytaş adına Boytaş Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş genel müdürü Şahin Nursaçan aldı.

Yeni ürün geliştirme ve Arge'ye özel önem vererek çalışmalarını ve yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Merkez Çelik ve Boytaş, Türkiye'nin en çok patent ve tescil başvurusunda bulunan firmaları arasından birincilik ve ikincilik ödüllerine layık görüldü.

Endüstriyel tasarım başvurularında 2009 yılında birincilik ödülünü Boytaş Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ikincilik ödülünü ise Merkez Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. aldı. Endüstriyel tasarım tescilleri kategorisinde de birinciliği Boytaş Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş elden bırakmadı. Bu kategoride ikincilik ödülünü Merkez Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. alarak en çok patent başvurusunda bulunan ve alan firmalar olduklarını bir kez daha kanıtladılar. Türk Patent Altın Ödülü'nde 2009 yılında endüstriyel tasarım alanında en fazla uluslararası başvuru yapan ulusal firma ise Merkez Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. seçildi.

Merkez Çelik 2009 yılında, tasarım tescil rakamında yurtiçinde 41, yurtdışında, 16 adet AB tescili ve 34 adet marka tescili bulunuyor. Merkez Çelik'in toplam patent ve faydalı model tescili sayısı 12, tasarım tescili sayısı ise 324 adet. Boytaş'ın 2009 yılında 125 adet tasarımı ve 16 markası bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title