Haberler

20. Tarım ve Seracılık Festivali Etkinlikleri - Antalya

- Acı biber yeme yarışmasından görüntüler Başkan ile röportaj -Birinci olan yarışmacı ile röportaj Festival kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen acı biber yeme yarışması renkli görüntülere sahne olduANTALYA (AA) – Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 20.

- Acı biber yeme yarışmasından görüntüler

Başkan ile röportaj

-Birinci olan yarışmacı ile röportaj Festival kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen acı biber yeme yarışması renkli görüntülere sahne oldu

ANTALYA (AA) – Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 20. düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda "Acı Biber Yeme Yarışması" gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Medyanı'ndaki yarışma öncesi jüri üyelerince hassas terazilerde tartılan acı biberler yarışmacılara teslim edildi. 2'si kadın 17 yarışmacının katıldığı yarışmada, katılımcılara acı biberlerin yanı sıra biberlerin acısını gidermek amacıyla ayran, su ve domates ikram edildi.

İki gruapta gerçekleştirilen ve üç dakika süre verilen yarışmada, yarışmacılar en fazla acı biberi yiyebilmek için mücadele ettiler. Acı biberlerden ağızları yanan yarışmacılar ortaya gernkli görüntülerin çıkmasına neden olurken, yedikleri biberlerden ağızları yanan yarışmacıları Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu üzerlerine su dökerek serinletti.

Yarışma sonunda üç dakikada 314 gram biber yiyen geçen yılın üçüncüsü Mehmet Ateş birinci olurken, son beş yılın birincisi Hüseyin Özdil 303 gram biber yiyerek ikinci ve 299 gram biber yiyen Emrah Çetiner ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve protokol üyeleri tarafından birinci olan yarışmacıya yarım altın, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara çeyrek altın, diğer katılımcılara ise madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma sonunda gazetecilere açıklamada bulunan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, 20. Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdikleri acı biber yeme yarışmasının çok güzel bir şekilde yapıldığını söyledi.

Yarışmacıların yedikleri acı biberlerden dolayı ağızlarının yandığını ifade eden başkan Köleoğlu, "Bizde onları su dökerek serinlettik. Bu biberler gerçekten çok acı biberler, bunları yemek marifet ister. Ben tüm yarışmacılarımıza teşekkür ediyorum. Her ne kadar acı da olsa bir tarafında bir yarışma, bir eğlence var. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Yarışmada birinci olan Mehmet Ateş de beş yıldır yarışmaya katıldığını, geçen yıl üçüncü olduğunu ve bu yıl çok zorlanmayarak birinciliği elde ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Meydanı Kumluca Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title