Haberler

2 // Cumhurbaşkanı Gül: Nevruz Baharı Müjdeliği Gibi Türkiye

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "nevruz Nasıl Baharı Müjdeliyorsa, Türkiye'de de Karşılıklı Saygının, Sevginin, Karşılıklı Dayanışmanın, Birlik ve Beraberliğin ve Çok Daha Güzel Türkiye'nin Müjdecisi Olmasını Temenni Ediyorum" Dedi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, "Nevruz nasıl baharı müjdeliyorsa, Türkiye'de de karşılıklı saygının, sevginin, karşılıklı dayanışmanın, birlik ve beraberliğin ve çok daha güzel Türkiye'nin müjdecisi olmasını temenni ediyorum" dedi.

Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Ankara Altınpark'ta düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaptığı konuşmada, vatandaşların Nevruz Bayramını kutladı. Gül, Nevruz'un dünyanın bir çok yerinde tüm coğrafyada kutlanan yüzyıllara dayanan bir gelenek olduğunu belirtirken, bayramın huzur ve neşe içinde geçmesini temenni ettiğini söyledi. Gül, Cumhurbaşkanı olduğu günden beri çevre ve orman konusunda olağanüstü hassas olduğunuda belirtti.

Altınpark'ta düzenlenen törene Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Ankara Valisi Kemal Önal, çeşitli okullardan öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Gül, İzmir Seferihisar'da fidan dikimi, hizmete açılan 250 yangın havuz ve göletinin açılış törenin yapıldığı Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta kent ormanı temel atılması törenlerini de yapılan canlı yayın bağlantılarıyla izleyerek karşılıklı konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, ormanın ve ağaçlandırmanın önemine değinerek, geri dönüşümü sağlanabilecek tek madenin orman olduğunu söyledi. Ağaç dikimin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Gül, her yeni doğan çocuk için ağaç dikilmesi gerektiğini ve bunun bir alışkanlık, adet haline getirilmesi gerektiğini açıkladı. Orman yangınlarınada değinen Gül, "100 hektar orman yandı denince, sanki memleketin 100 hektar toprağı elden çıkmış gibi geliyor. Bunu böyle görmemiz gerekir. Sanki ülkemiz küçülmüş gibi, vatan toprağı küçülmüş gibi görmemiz gerekir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Çevre ve Orman Bakanlığı ile Orman Müdürlüğünün düzenlediği yarışmada dereceye giren öğrencilere diz üstü bilgisayar hediye edildi. Öğrencilerin hediyelerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi.

Abdullah Gül daha sonra alanda Nevruz ateşini Bakan Eroğlu ile birlikte yaktı.

Çeşitli illerden gelen orman bölge müdürlüğünün stantlarınıda gezen Cumhurbaşkanı Gül, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Orman Genel Müdürlüğü yangın helikopterlerinin gösteri geçişlerinide izleyen Cumhurbaşkanı Gül, alanda kurulan Orman Müzesi çadırınıda ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title