Haberler

1915 Olaylarında Ölen Ermeniler İçin Tünel Meydanı'nda Oturma Eylemi...

Haber-Kamera Ozan URAL İstanbul DHADurDe Platformu üyesi bir grup, 1915 olaylarında hayatını kaybeden Ermenileri anmak için Tünel Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.

Haber-Kamera Ozan URAL İstanbul DHA

DurDe Platformu üyesi bir grup, 1915 olaylarında hayatını kaybeden Ermenileri anmak için Tünel Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.

Oturma eylemine, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, eski milletvekillerinden Ufuk Uras, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'in yanı

sıra çok sayıda kişi katıldı.

Ellerinde 1915 olaylarında hayatını kaybeden Ermenilerin fotoğraflarını taşıyan grup eylem süresince Ermenice şarkılar söyledi.

DurDe Platformu adına basın açıklaması yapan Emel Kurma, Yıllardır, soykırımın tanınması ve devletin özür dilemesi için çabalıyoruz. Mücadele ediyoruz. Bu çabalarımız, barış mücadelesinden, kardeşlik mücadelesinden, özgürlük mücadelesinden bağımsız değil. 101 sene önce bu topraklardan çekilip alınan yüzbinlerce kardeşimizin anısının önünde acıyla ve saygıyla eğiliyoruz diye konuştu.

HKP'DEN EYLEM

DurDe Platformu'nun basın açıklaması sırasında, eşzamanlı olarak Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri de Galatasaray Meydanı'nda bir eylem yaptı.

Soykırım yalanı Emperyalist planı şeklinde slogan atan grup, Yaşasın Halkların Kardeşliği, Kahrolsun Emperyalizm, Soykırım Yalanı, AB-D'nin Planı yazılı dövizler taşıdı.

Tünel Meydanı ve Galatasaray Meydanı'nda toplanan gruplar yapılan basın açıklamalarının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Eylemler sırasında polis ekiplerinin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rakel Dink Hrant Dink Ufuk Uras İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title