Haberler

1. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi

Antalya'da Düzenlenen 1. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresine Katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin Sağlık Turizmi Açısından Müthiş Bir Potansiyele Sahip Olduğunu Belirterek, "Bunu İyi Kullanmalıyız" Dedi.

Antalya'da düzenlenen 1. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresine katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin sağlık turizmi açısından müthiş bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Bunu iyi kullanmalıyız" dedi.

Antalya Belekte bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi, Maritim Pine Beach Resort Otel'de başladı. Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile düzenlenen kongre, 3 gün sürecek. Kongrenin açılışına Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, çok sayıda milletvekili, sağlıkçılar ve firma temsilcileri katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin sağlık turizmi açısından müthiş bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Bunu iyi kullanmalıyız" dedi.

Sağlıkta 5 yıldır dönüşüm programı uyguladıklarını belirten Akdağ, "Bu program çerçevesinde bir taraftan sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırdık. Diğer yandan sağlık hizmetini kamu değil özel sektör eliyle verilmesini yaygınlaştırdık. Son dönemde buna da bir planlama ile denge getirmeye çalışıyoruz. Özel bazı planlamaya tereddütlü bakıyor. Ama bu planlamalar özel sektörün işini de kolaylaştıracaktır. Bu planlamanın detaylarını yine özel sektörle yapacağız. Türkiye'de gerçekten özel sektör sağlık alanında büyük atılım yapmış durumundadır" diye konuştu.

Türkiye'nin fırsatlar ülkesi olduğunu kaydeden Akdağ, "Yabancı yatırımcılar için de Türkiye önümüzdeki yılların fırsat ülkesi konumundadır. Ülkemizdeki sağlık hizmeti Avrupalı dost ülkelerin sağlık hizmeti ile yarışır hale gelmiştir" dedi.

Türkiye'ye yurtdışından önemli ölçüde hasta geldiğini kaydeden Bakan Recep Akdağ, "Birkaç yıl öncesine göre durum tersine dönmüş. Avrupa'da ciddi bekleme listesi var. Sağlık Bakanlığı özel sektörün bu husustaki irtibatını kolaylaştırmak katalüzör rol oynamaktayız" dedi.

Akdağ, gelişmiş ülkelerin 65 yaş üstü nüfusun yüzde 20'lerde iken 2050'lerde yılında yüzde 50'ye ulaşacağını söylerken, "Genç nüfusa olan ve önümüzdeki yıllarda bu genç nüfusu büyük ölçüde muhafaza edecek olan Türkiye bu açıdan hepinize gönlünü açmış durumdadır" dedi.

Bu dönemde hasta ve yaşlı bakımının önemini vurgulayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye'nin genç bir nüfusu var uygun vasıflara sahip, yetişmiş bakım elamanı oluşturmak açısından önemli bir imkanımız var. Bununla ilgili spesifik okullar yok. Bu biraz hizmet içi eğitimlerle ortaya çıkıyor. Ama hükümet olarak hem sağlık meslek lisesi, hem yüksekokul seviyesinde doğrudan veya dolaylı bakım elemanı yetiştirmek için önümüzdeki yıllarda bir hamlenin içinde olacağız" dedi. Türkiye nüfusunun yarısının 28 yaş altı olduğunu belirten Akdağ, "Japonya, Batı Avrupa ülkelerinde yaşlanan nüfusa kıyasla bu yaşlı nüfusa hizmet verecek genç nüfusun yetersizliği, Türkiye'nin gelecek açısından ne kadar önemli bir ülke olacağını bize gösteriyor" dedi. Akdağ, Türkiye'nin genç nüfusunun sadece Türkiye için fırsat değil, bütün komşu ülkeler için batılı ülkeler için de önemli bir fırsattır" dedi. Akdağ, Türklerin misafirperverliğine de değinerek, yaşlanan nüfusuna bakım açısından önemli artıları olduğunu söyledi. Akdağ, Türkiye'nin termal turizmde de yatırımlar ülkesi olduğunu belirterek, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye davet etti.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Türkiye'nin hızla büyüyen sağlık turizmi pastasından hak ettiğini alması gerektiğini söyledi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ise konuşmasında Antalya'nın sağlık turizmi açısından büyük fırsatlar sağlayan bir şehir olduğunu kaydetti.

(SÇ-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title