Haberler

Günay Siyasete Devam Dedi

Bakan Günay: "Siyasete Devam Ediyorum"

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, siyaseti bırakıp bırakmayacağı yönündeki tartışmalara, "Galiba bunu isteyenler var. Ama benim böyle bir niyetim yok, siyasete devam ediyorum" dedi.

İncelemelerde bulunmak üzere Niğde'ye gelen Bakan Ertuğrul Günay, Niğde Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Vali Barut'tan kent hakkında bilgi alan Bakan Günay, turizm ve kültür alanında Türkiye'nin hızlı büyüme kat ettiğini söyledi. Türkiye'nin turizm açısından dünyanın en önemli ülkelerinden birisi olduğunu belirten Günay, "Dünyada gelen turist sayısı ve elde edilen gelir itibariyle ilk 10'un içindeyiz. Şimdi hem gelirimiz, hem gelenimiz artıyor. Mart ayının başındayız, 2010 yılı ile kıyasladığımızda yüzde 20 artışımız var. Bu rakamlarda devam etmez biraz aşağı iner, ama son birkaç yıldır dünya ortalamasının üzerindeyiz. Yine bu yıl bunu sürdüreceğiz. Gelen turistin önemli bir kısmı deniz kıyılarına geliyor tabi. Gecen yıl 28.6 milyon ziyaretçi geldi. Bunun 10 milyonu sadece Antalya'ya geliyor. Ege'yi kattığınız zaman yarıdan fazlası deniz kıyılarına geliyor. Dünyanın her yerinde turizm böyledir ama biz şimdi bu turizmi Anadolu içlerine çekmeye çalışıyoruz. Termal planlamamızı tamamladık. Niğde'de iki önemli alanımız var. Bunlara önümüzdeki süreçte yeni yatırımlar gelecek. Türkiye bir deprem ülkesi olduğu için Anadolu'nun her tarafında termal kaynaklar var. Biz bu kaynakları sağlık turizmi, termal turizmi olarak Türkiye'nin yeni turizm sunuları içine katmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Son 8 yıl içerisinde kültür ve turizm alının da yatırımların ve gelirlerin arttığına dikkat çeken Günay, Türkiye'de turist sayısının ve turizm gelirlerinin artması için barış ve kardeşlik ortamının şart olduğunu vurguladı. 2011'de 30 milyon turisti aşmayı beklediklerini anlatan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Türkiye kuruluşunun 100'üncu yılına giderken 50 milyon turist, 50 milyar dolar seviyesine taşımaya çalışıyoruz. Aramızda birlik ve barış oldukça siyasi farklılıklar olabilir elbette ama kardeşçe anlayış içinde bir çalışma, Türkiye'yi topyekun beraberce kalkındırma anlayışı sürdükçe sanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu bereketi, bolluğu, bu kardeşliği ve bu kardeşliğin getirdiği imkanları hep beraber attıracağız."

BENİM NİYETİM YOK

Günay, gazetecilerin, "Ak Parti'yi ve siyaseti bırakacağınız konuşuluyor bunlar doğru mu?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Bunu isteyenler var galiba, benim böyle bir niyetim yok, devam ediyoruz. Çalışmalarımızdan dostluklarımızdan yaptıklarımızdan ve yapmak istediklerimizden çok memnunum. Seçime giderken bir nizah çıksın isteyenler var galiba ama boş bir gayret."

Vali Alim Barut'un kilim hediye ettiği Günay, kentin tarihi ve turistik bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title