Haberler

Gümüşhane'de Şiir Yarışması Sonuçlandı

Güncelleme:

Gümüşhane Belediyesi ve Herfene Dergisi'nin düzenlediği, Uluslararası Dilaver Cebeci Şiir Ödülü yarışmasında kazananlar belli oldu.

Gümüşhane Belediyesi ve Herfene Dergisi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Uluslararası Dilaver Cebeci Şiir Ödülü' yarışmasında kazananlar belli oldu.

Nurullah Genç, Bestami Yazgan, Günerkan Aydoğan, Ömer Faruk Beyceoğlu, Tacettin Şimşek, Özcan Ünlü ve Turan Tuğlu'dan oluşan seçici kurul, değerlendirmelerini tamamladı. Buna göre, 'Ateş-i Aşk ve Ölüm' şiiri ile Bursa'dan Sevim Yakıcı birinci, 'Sessiz İnfilak' şiiriyle Ankara'dan Nuray Alper ikinci, 'İksir ve Cezbe' adlı şiiriyle Erzurum'dan Yaşar Bayar üçüncü oldu. Yarışmada mansiyon ödüllerine de sırasıyla, İstanbul'dan Ozan Taşdemir 'Cihankeş', Şanlıurfa'dan Mahmut Nacar 'Niye Geldiler?' ve Gaziantep'ten Hakan İlhan Kurt, 'Gün secdeye varıyor saçlarında' şiirleriyle layık görüldü.

Yarışmanın ödül töreni 31 Mayıs 2013 Cuma günü saat 19.30'da Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak, seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda oluşan sıralama dikkate alınarak seçilen 145 şiirin yer aldığı 'Yarışma Seçkisi' adıyla bir şiir antolojisi hazırlanacak. - Gümüşhane

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Bestami Yazgan Gümüşhane Aydoğan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title