Haberler

Gümüşhane'de Kar Yağışı ve Tipi

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde Bu Yıl 1.'si Düzenlenen Kış Şenliklerinin İkinci Gününde Kar Yağışı ve Tipi Sebebiyle Yarışlar İptal Edilirken, Vali Enver Salihoğlu Katıldığı Sertifika Töreni Sonrasında Bir Süre Yolun Açılmasını Bekledi.

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde bu yıl 1.'si düzenlenen kış şenliklerinin ikinci gününde kar yağışı ve tipi sebebiyle yarışlar iptal edilirken, Vali Enver Salihoğlu katıldığı sertifika töreni sonrasında bir süre yolun açılmasını bekledi.

Gümüşhane, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Artvin ve Trabzon illerinden katılan 57 sporcu arasında yapılacak olan büyük bayanlar, büyük erkekler, genç 2 bayanlar, genç 2 erkekler, genç 1 bayanlar ve genç 1 erkekler kayak yarışmaları yoğun kar yağış ve tipi nedeniyle iptal edildi. Zigana Gümüşkayak Tesisleri'nde düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan Vali Salihoğlu, "Şenliğimizin birinci gününde küresel ısınmaya, ikinci gününde ise küresel bir afete tanık olduk. Tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle kayak yarışlarını iptal etmek zorunda kaldık. Ancak, şenliğimiz amacına ulaşmıştır. Bu yıl bölgesel olarak düzenlediğimiz şenliğimiz önümüzdeki yıl ulusal, bir sonraki yıl da uluslararası boyutta düzenlenecektir" dedi. Vali Salihoğlu daha sonra şenliğe katılan sporculara ile dağcılık ve spor kulübü temsilcilerine Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım ve Ardeşen Kaymakamı Cahit Işık ile birlikte sertifikalarını verdi.

Törenin ardından tesislerden ayrıldıktan sonra yoğun tipi ve kar nedeniyle 500 metre uzaklıktaki dağ evine eşi Sabiha, kızı Gözde Salihoğlu ve Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte geçmek zorunda kalan Vali Salihoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Ana karayoluna zirveden inen yolda arkadaşlarımız temizleme çalışmaları yapıyor. Yoğun bir kar yağışı ve tipi var. Durum müsait oluncaya kadar burada kalacağız" diye konuştu.

Yaklaşık 1 saat dağ evinde kalan Vali Salihoğlu, yolun ulaşıma açılmasından sonra beraberindekilerle birlikte Gümüşhane'ye hareket etti.

(İÖ-İRT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title