Haberler

Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı Taştan Açıklaması

Gümüşhane - Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan, Gümüşhane'de avukatların adliye girişinde üst ve çantalarının aranmayacağını söyledi.

Gümüşhane - Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan, Gümüşhane'de avukatların adliye girişinde üst ve çantalarının aranmayacağını söyledi.

Taştan, yaptığı açıklamada, Gümüşhane'de, avukatların adliyeye girişi ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Çevik ile görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Taşdan, "Avukat arkadaşların adliye binasına nasıl gireceklerine dair uygulamanın ne olacağına dair bir görüşme oldu. Başsavcımız avukatlara karşı olumlu şekilde hareket etmektedir. Genel uygulama ne ise Gümüşhane'de de aynısı olacağı yönünde görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

Gümüşhane Adliyesi'nde ön büro kurulacağını ifade eden Taştan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ön büroda avukat arkadaşlarımız çipli avukat kimlikleriyle turnikelerden geçecekler. Kimliklerini okutup geçebilecekler. Herhangi bir şekilde avukatların üstü ve çantaları aranmayacaktır. Avukatlar aynı zamanda x - ray cihazından da geçmiş olacaklardır. Çantaları da bu sistemden geçiş yapacak. Biz baro olarak, Başsavcımıza da teşekkür ediyoruz. Avukat arkadaşlar da mevcut çözüme katkı sunacaklardır."

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Taştan Gümüşhane Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title