Haberler

Gp, 22 Temmuz Seçimleri'nde İddialı

Genç Parti (Gp) Yozgat 1. Sıra Milletvekili Adayı Celal Nuri Demirtürk, Baraj Sıkıntılarının Olmadığını ve Yüzde 14 Civarında Bir Oy ile Meclise Gireceklerini Söyledi.

Genç Parti (GP) Yozgat 1. sıra milletvekili adayı Celal Nuri Demirtürk, baraj sıkıntılarının olmadığını ve yüzde 14 civarında bir oy ile meclise gireceklerini söyledi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Yozgat Bürosu'nu ziyaret eden GP Yozgat 1. sıra milletvekili adayı Celal Nuri Demirtürk, hazırladıkları projelerini anlattı. GP'nin 'Mazot 1 YTL olacak' projesinin ülke genelinde büyük ilgi ve takdirle karşılandığını belirten Demirtürk, "Öncelikle çiftçilerimize litresi 1 YTL'den mazot verilecek, daha sonra bu kademe kademe yaygınlaştırılacak. Vergiler düşürülecek, çünkü yüksek vergi ile çok para toplayamıyorsunuz. Vergiler düşünce herkes vergisini öder hale gelecek ve devlet

kasasına daha çok para girecektir" dedi.

Yozgat'ın başka illere çok fazla göç verdiğini ve Yozgat'ta çok yüksek derecede işsizlik yaşandığına değinen Demirtürk, "Devletin küçülme yoluna gitmesi nedeniyle artık devletten yatırım beklememek gerekiyor. Bunun için de özel sektöre ve milletvekillerine büyük iş düşmektedir. Milletvekilleri ellerinde çanta ile kapı kapı yatırımcıları dolaşmalı, yurtdışına çıkmalı ve oradan yatırımcı davet etmelidir. Yozgat'ta özel sektör yatırımları artırılırsa işsizlik önlenecektir. Teşvik yasası kapsamında Yozgat'ın

vergisi, sigortası, enerjisi ucuzdur. Bunu milletvekillerinin yatırımcılara anlatması, Yozgat'a getirmesi gerekir" şeklinde konuştu. Yozgat'ın çok geniş tarım alanlarına sahip olduğunu vurgulayan Demirtürk, "Çiftçilerin alternatif ürünlere yönlendirilmesi ve özellikle meyvecilik ile organik tarımın canlandırılması gerekiyor. Yozgat, termal sular bakımından da Türkiye'nin en zengin illerinden birisidir. Böyle olmasına rağmen termal turizmden en az yararlanan illerin de başında gelmektedir. Yozgat, bir an

önce termal merkez haline getirilmeli. Oteller, hastaneler yapılmalıdır. Yozgat için bizim projelerimizin başında termal turizm başta gelmektedir. Yine bu konuda da milletvekillerine çok iş düşmektedir. Yurtdışında termal turizmde söz sahibi firmalarla görüşüp Yozgat'a ne gibi yatırımlar yapacakları konusunda girişimlerde bulunulmalıdır. Turizmin gelişmesi içinde öncelikle hava ve karayolunun çok iyi olması gerekir. Bu nedenle Yozgat'a havaalanı yapılması şarttır. Karayolunun da duble yollar haline

getirilerek iyileştirilmesi gerekir. Otel sayılarımızın çoğalması şarttır. Yıllardır Yozgat merkezden tren yolunun geçmesi konuşulmaktadır. Bunun hayata geçirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin kurulduğunu, bu üniversitenin yeni açılacak fakültelerle geliştirilmesi gerektiğini de belirten Demirtürk, şöyle konuştu:

"Gençlerin üniversite seçimlerinde Yozgat'ı tercih etmeleri için Yozgat'ı cazip hale getirmemiz gerekiyor. Öğrenciler için yurtlar yapılmalı, öğrencilerin gidip dinlenebilecekleri, gezebilecekleri yerler yapılmalıdır. Yozgat'ta turizmi geliştirdiğimiz zaman, 20-25 bin öğrenci kapasiteli bir üniversiteye sahip olduğumuz zaman Yozgat'ta işsizlik kalmayacak, halkın refah seviyesi yükselecektir. GP, hazırladığı projelerle bunu başaracak güçtedir."

(ÖE-ATÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title