Haberler

Gözaltına Alınan 3 Akademisyen Adliyeye Sevkedildi

"bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 akademisyen adliyeye sevk edildi.

"bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 akademisyen adliyeye sevk edildi. Akademisyenlere destek olmak için adliye önünde toplanan 100'e yakın akademisyen destek açıklamasında bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, bildiriye imza atan ve İstanbul'da ikamet eden toplam 733 akademisyenin geçtiğimiz hafta başından itibaren ifadelerinin alınmasına başlandı. Soruşturma kapsamında savcılık, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Esra Mungan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Kıvanç Ersoy ile bildiriye imza attıktan sonra işten çıkarılan Nişantaşı Üniversitesi öğretim üyesi Muzaffer Kaya ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğretim üyesi Meral Camcı hakkında dün gözaltı kararı verdi. Akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Meral Camcı'nın ise yurtdışında olduğu belirlendi. Vatan Caddesi'nde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen 3 akademisyen, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

ADLİYE ÖNÜNDE AKADEMİSYENLERE DESTEK AÇIKLAMASI

3 akademisyenin savcılığa sevk edildiği sıralarda adliye önünde toplanan ve çoğunluğu akademisyen olan yaklaşık 100 kişi, destek açıklamasında bulundu. Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fatma Gök, "Bugün barış isteyen akademisyenler olarak Çağlayan Adliyesi'ndeyiz çünkü; arkadaşlarımız, kendilerini fikirle ifade ettikleri için emniyetteler şuan da. Onları bekliyoruz. Söylediklerinin biz de arkasındayız ve arkadaşlarımızın; barış isteyen, 'çocuklar ölmesin, ülkemizde barış içinde yaşayalım' diyen arkadaşlarımızın biran önce bırakılmalarını istiyoruz. Biz de bunun sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Türk Tabipler Birliği Eski Başkanı Prof.Dr. Gençay Gürsoy da, "Burada barış ve ifade özgürlüğü taleplerinin bedelini ödeyen arkadaşları desteklemek için bulunuyoruz. Onların işlediği suçun biz de arkasındayız" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Muzaffer Kaya Meral Camcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title