Haberler

Göç Sempozyumu

Görüntü Dökümü : Sempozyuma katılanlardan detay Geçici Suriye Hükümeti Başbakanı Ahmet Tuma'nın konuşması Hür Akademisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Gür'ün konuşması Sempozyumdan detaylar Gaziantep'te "Göç Sempozyumu" Geçici Suriye Hükümeti Başbakanı Tuma: "Rejim PYD ile iş birliği yaparak Tel Abyad'da demografik yapıyı bozdu.

Görüntü Dökümü :

Sempozyuma katılanlardan detay

Geçici Suriye Hükümeti Başbakanı Ahmet Tuma'nın konuşması

Hür Akademisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Gür'ün konuşması

Sempozyumdan detaylar Gaziantep'te "Göç Sempozyumu"

Geçici Suriye Hükümeti Başbakanı Tuma:

"Rejim PYD ile iş birliği yaparak Tel Abyad'da demografik yapıyı bozdu. Buraya Kürtleri getirdiler. Amaçları Türkiye ile bağımızı kesmek"

Geçici Suriye Hükümeti Başbakanı Ahmet Tuma, rejimin, PYD ile iş birliği yaparak Tel Abyad'da demografik yapıyı bozduğunu ve bölgeye Kürtlerin yerleştirildiğini belirterek, "Amaçları Türkiye ile bağımızı kesmek" dedi.

Tuma, Hür Akademisyenler Derneğince Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Göç Sempozyomu"nun açılışında yaptığı konuşmada, göç meselesinin bu kadar geniş kapsamlı değerlendiriliyor olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Öğrencilik yıllarında bazı salonlara zorla götürüldüğünü ve rejim saltanatının devamı için çalışmalar yaptırıldığını ifade eden Tuma, Türkiye'de durumun çok farklı olduğunu ve herkesin her bilgiye özgürce ulaşabildiğini vurguladı.

Türkiye'nin huzurlu bir şekilde yarınlara ulaşması için dua ettiğini aktaran Tuma, şöyle konuştu:

"Göç meselesini ele aldığınız için sizlere ne kadar teşekkür etsem az. Çünkü çok önemli bir konu. Göç meselesi zor ve dramatik bir konudur. Suriye'de insanlar göçe zorlandı. Demografik yapıyla oynandı. Rejim, PYD ile iş birliği yaparak Tel Abyad'da demografik yapıyı bozdu. Buraya Kürtleri getirdiler. Amaçları Türkiye ile bağımızı kesmek. Aynı şekilde Humus'ta da Sünni Araplar'ı çıkararak, İranlı Şiileri koyarak demografik değişiklik yapıyorlar."

Dernek Başkanı Prof. Dr. Ali Gür ise Türkiye'de bir çok dernek olduğuna işaret ederek, Hür Akademisyenler Derneğini kurarken, meslekler üstü olmasına dikkat ettiklerini belirtti.

"Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi" tarafından yayınlanan bildiriyi anımsatan Gür, şöyle devam etti:

"Maalesef bu ülkenin kendi bağrından çıkmış ve bu ülkenin nimetleriyle büyümüş olan akademi içerisinde yer alan ancak akademiden uzak, insanları yanlış yönlendirmeye çalışan ve maalesef kendi milletine kem gözle bakan, güvenlik adına yapılmış şeyleri katliam olarak gören bir grupla karşı karşıyayız. Bu grubun yaptığı bildiriye karşı biz de kayıtsız kalamazdık. Bunun üzerine imza kampanyası başlatarak, söz konusu gruba tepkimizi dile getirdik. Sonuçta güzel geri dönüşler de aldık."

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'un moderatörlüğünde devam eden sempozyumun ilk oturumunda "İnsan hakları açısından göç ve sonuçları", "Tarihsel süreçte Ortadoğu'da göç" ve "Gündelik hayat ve göçmenler" başlıkları ele alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title