Haberler

Giresun: Bayındırlık Ve İskan Bakanı Özak, Giresun'da...(2)

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, şiddetli yağış nedeniyle zarar gören Giresun'un Espiye, Yağlıdere ve Keşap ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, şiddetli yağış nedeniyle zarar gören Giresun'un Espiye, Yağlıdere ve Keşap ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Beraberinde Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Giresun Milletvekili Hasan Aydın ile birlikte ilk olarak Espiye İlçesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Özak, daha sonra Yağlıdere İlçesi'ne geçti. İlçe merkezinin çamur deryasına dönmesi nedeniyle kepçe üzerinde ilçeyi gezen Bakan Özak, yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi. Öncelikle Afet İşleri Genel Müdürlüğü bütçesinden acil olarak bölgeye 1 trilyon lira aktarılacağını kaydeden Özak, "Yağışlar sonucu ülke genelinde 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaraların sarılması için çalışma başlattık. Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bütçelerinden, mağdur olan vatandaşlara gerekli desteği sağlamaya çalışacağız" dedi.

Buradan Keşap İlçesi'ne geçen Bakan Özak, önceki gece ilçenin Saraycık Köprüsü'nden geçerken şiddetli yağış sonucu köprü seviyesine kadar yükselen Balıklısu Deresi'nin sularına kapılarak hayatlarını kaybeden Halil Pınar (48) ile eşi Gülşen Pınar'ın (49) Merkez Kubbeli Camii'nde kılınan cenaze namazlarına katıldı. Bakan Özak, Pınar ailesine başsağlığı diledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title