Haberler

Genel Seçime Doğru

MHP Kırşehir Milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı Cemil Yıldırım Türk, Çiçekdağı ilçesinde seçim çalışması yaptı.

MHP Kırşehir Milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı Cemil Yıldırım Türk, Çiçekdağı ilçesinde seçim çalışması yaptı.

MHP İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türk, 2. sıra adayı Eftal Avşar, İl Başkanı Arif İkici ve beraberindeki heyetle Çiçekdağı Kaymakamı Adem Ergül ve Belediye Başkanı İsmail Deniz'i ziyaret etti.

Kamu kurum ve kuruluşlarına da ziyarette bulunan Türk, pazar yerinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Türk, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her alanında ekonomik ve sosyal sorunların arttığını ileri sürerek, özellikle tarım ve hayvancılık sektörlerinde kötüye gidişin devam ettiğini savundu.

AK Parti hükumetleri döneminde uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle, çiftçilerin çok zor günlerden geçtiğini ifade eden Türk, şunları kaydetti:

"Artan girdi fiyatları ve daralan üretim karşısında çiftçi kesimi perişan edildi.  2002 yıllarda 1 lira 10 kuruş olan mazotun litre fiyatın bugün 4 liraya dayandı. Çiftçilerin başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdilere ucuz erişim konusunda çalışma yapılmalıdır. Litre fiyatı bugün 4 liraya dayanan mazotun litre fiyatı 1 lira 75 kuruşa çekilmelidir. Bu çerçevede çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır. Hayvancılığı desteklemek amacıyla bütçeden yapılan destekler artırılmalıdır. Canlı hayvan kaçakçılığı önlenmelidir.."

Kaynak: AA / Yerel

Cemil Yıldırım Türk Adem Ergül Çiçekdağı Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title