Haberler

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Yeni Binası Hizmete Açıldı

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışını yaparak, "Bu açılış, bundan sonra birçok başarıların da teşviki olacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışını yaparak, "Bu açılış, bundan sonra birçok başarıların da teşviki olacak, tarafından hizmete açıldı" dedi.

Başbakan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Altındağ ilçesi Aydınlıkevler semtinde bulunan yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu'nun ardından eşi Emine Erdoğan ile birlikte bakanlık binasına gelen Başbakan Erdoğan'ı kapıda olimpiyat şampiyonları Servet Tazegül ile Aslı Çakır Alptekin çiçeklerle karşıladı.

Ardından açılış kurdelesini kesmeden önce yaptığı konuşan Başbakan Erdoğan, "İnşallah bu açılış, bundan sonra birçok başarıların da teşviki olacak, buna heyecan katacak ve böylece ülkemizin sadece ülke içindeki başarılarına değil, dünya genelindeki başarılara da imkan oluşturacak. Bu vesileyle tüm emeği geçenleri kutluyorum, hayırlı olsun diyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra "Ya Allah, bismillah" diyerek, kurdeleyi kesti. Kurdela kesiminin ardından açılışa özel havai fişek gösterisi yapıldı. Bir süre gösteriyi izleyen Başbakan Erdoğan, ardından 2012 Londra Olimpiyatları'nda madalya kazanan sporculara akşam yemeği verdi.

AKILLI BİNA SİSTEMİNE SAHİP

1995 yılında ihalesi yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni hizmet binası aynı zaman 'akıllı bina' sistemine sahip. 50 bin metrekare kapalı, 19 bin metrekare açık kullanım alanı bulunan bina, Türkiye'nin kamu kurumları arasında en güvenli bilişim ağına sahip. Bina içerisinde bulunan bilgi işlem merkezi, aynı zamanda iki olimpiyata bilişim alt yapısı sağlayabilecek kapasite ve güvenlikte. Damar tarama sistemiyle merkeze girilebiliyor.

Bina içerisinde 650 kişilik konferans salonu, Türkiye'nin ilk spor müzesi, spor kütüphanesi, 3 tane 50 kişilik toplantı salonu, spor merkezi ve kafeterya da bulunuyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni hizmet binası ayrıca Spor Genel Müdürlüğü, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü, Spor-Toto Teşkilat Başkanlığı'na hizmet veriyor. Bina hizmete girmeden önce gençlik ve spor faaliyetleri 9 ayrı yerde sürdürülüyordu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Altındağ Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title