Haberler

Gençlik Haftası

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde bin 996 rakımlı Yaralıgöz Dağı'nın zirvesine 50 metrekarelik Türk bayrağı asıldı.

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde bin 996 rakımlı Yaralıgöz Dağı'nın zirvesine 50 metrekarelik Türk bayrağı asıldı.

Abana Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Yaralıgöz Dağı'na gezi düzenlendi.

İlçe Müdürü Cengiz Kaya'nın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Altan Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Erdal Aksu, Emniyet Amiri Ferhat Gül, Atatürk İlk ve Ortaokulu öğretmenleri, 112 Acil Servis ile doğaseverlerden oluşan 20 kişilik ekip, ilçe merkezinden araçlarla dağın eteklerindeki Emürseyit düzüne geldi.

Daha sonra Yaralıgöz'ün zirvesine ulaşmak için 3 kilometrelik mesafeyi 2 saatte yürüyen ekip, yanlarında getirdikleri 50 metrekarelik Türk bayrağı astılar.

Etkinlikte, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak saygı atışı yapıldı.

Abana Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15-19 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla düzenledikleri etkinliklerin en anlamlısının Yaralıgöz Dağında gerçekleştirildiğini söyledi.

Türk bayrağını Yaralıgöz'ün zirvesinden dalgalandırmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"İlçemizde 15-19 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla birçok etkinliğe imza attık. Ancak, bunların içinde en anlamlısını Yaralıgöz'de yaptık. Şanlı Türk bayrağımızı Kastamonu'nun Ilgaz'dan sonra en yüksek rakıma sahip ikinci büyük dağı olan Yaralıgöz'de dalgalandırdık. Zirveye ulaşmak için çaba sarf ettik ancak, bayrağımızın dalgalandığını görmek tüm yorgunluğumuzu aldı."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cengiz Kaya Kastamonu Abana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title