Haberler

Genç Keman Sanatçılarından Muhteşem Resital

'Kültürel İşbirliği Protokolü' kapsamında, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri Şahin Alpay ve Harun Öztürk, Bursalı sanatseverlere unutulmaz bir keman resitali sundu.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Keman Resitali'ni yüzlerce kişi takip etti. Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri Şahin Alpay ve Harun Öztürk, Bursalı sanatseverlerle buluşarak Bursalılara unutamayacakları bir akşam yaşattı. Resital programında ilk olarak Bach, Roman, Baltzar, Fiorillo ve Kreutzer gibi solo keman müziğinin önde gelen bestecilerinin eserlerini solo olarak çalan genç keman sanatçıları, daha sonra sahneye birlikte çıkarak Mozart'ın 'Ayna Düeti'ni, Bartok'un 'İki Keman İçin Düetler'ini, Türkmen'in "Dans'ını ve İncirci'nin 'İki Keman İçin Halk Türküleri'ni seslendirdi.

Eğitimlerine Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Ozan Sarı ile birlikte devam eden Şahin Alpay ve Harun Öztürk, ilerleyen yıllarda yurtdışında ustalık sınıfları ve yarışmalara katılmak için çalıştıklarını, uluslararası platformda Türkiye Cumhuriyeti'ni en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söylediler.

Resital sonunda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Akan ve Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Akan, genç keman sanatçılarına çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ördekli Kültür Merkezi Uludağ Üniversitesi Harun Öztürk Şahin Alpay Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title