Haberler

'Geleceğim Sosyal Bilimler' Zirvesi Lansmanı Yapıldı

Bu yıl İbn Haldun Üniversitesi tarafından ikincisi düzenlenecek olan Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi lansmanı İTO Cemile Sultan Korusu'nda gerçekleşti. Geceye katılan İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili N. Bilal Erdoğan,"Maalesef bugünkü hocalarımız, ben de dahil, eğitimimizi batı medeniyetinin akademisyenlerinin yazdığı kitaplarla geliştirdik, tamamladık. Şimdi yeniden bize ait kitapların yazılması gerekiyor. Bu kitapları İbn Haldun Üniversitesi'nden yetişen öğrenciler yazacak" dedi.

Fikren bağımsız bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen zirve 4,5,6 Ağustos tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Lansmanda İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, sosyal bilimlerin önemine dikkat çekerek, hedeflerini anlattı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ve üniversitenin tanıtım filmi ile başlayan lansmana, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili N. Bilal Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, TÜRGEV Başkanı Fatmanur Altun, İstanbul İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenleri katıldı.

"KENDİ KİTAPLARIMIZIN YAZILMASI GEREKİYOR"

Lansmanın açılış konuşmasını yapan İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili N. Bilal Erdoğan, "Sosyal bilimler önemli çünkü medeniyetimizi ihya mücadelesinde artık kendi mefküremizi yeniden oluşturmak zorundayız. Maalesef hocalarımda burada kusura bakmasınlar, bugünkü hocalarımız, ben de dahil eğitimimizi batı medeniyetinin akademisyenlerinin yazdığı kitaplarla geliştirdik, tamamladık. Şimdi yeniden bize ait kitapların yazılması gerekiyor. Bu kitapları kimler yazacak? İşte İbn Haldun Üniversitesi'nden yetişen öğrenciler yazacak. Onun için bu ideali kuşanabilecek olan, kendine ilmi kariyer edinecek olan, hayatını ilme vakfetmeye hazır olan parlak öğrencileri İbn Haldun Üniversitesi'yle tanıştırmak istiyoruz. Onun için 'Geleceğim sosyal Bilimler Zirvesi' tam anlamıyla üniversiteyi bütün yönleriyle öğrencilere tanıtmak üzere tasarlandı" dedi.

"ÖĞRENCİLERİ DOĞRU YÖNLENDİRMEK YÖNETİCİLERİN GÖREVİDİR"

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise, "Üniversite yönetimi olarak gelen öğrencilere iyi bir eğitim vermek, bizim görevimiz. Ancak ülkemizde gerçekten sosyal bilimler adına yeteneği, ilgilisi olan öğrencilerimizin ortaokuldan itibaren doğru yönlendirilmesi ortaöğretim yöneticilerimize kalıyor" diye konuştu.

"BATI SOSYAL BİLİMLERİ SÖMÜRÜ ARACI OLARAK KULLANIYOR"

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de, "Batı, özellikle Amerika, sosyal bilimleri sömürünün stratejisi olarak kullanıyorsa, bunun karşılığında dünyayı getirdiği hal bugünkü hal ise yapmamız gereken şey nedir? sorusuna vereceğimiz cevap, sosyal bilimleri insana hizmet eden, faydalı olan bilimler haline getirmek. Bunu da sosyal bilimlere, genel anlamda bilime bir bütün olarak bakmak ile yapabileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİDİR"

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk ise, "İbn Haldun Üniversitesi sosyal bilimler üniversitesidir. Üniversitemiz ilk yılında birçok bölümüyle Türkiye'nin ilk beş üniversitesi arasına girdi. Amacımız Türkiye'de sosyal bilimleri canlandırmak, sosyal bilimlere teşvik etmek. Bu maksatla zirveyi düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

"BİN ÖĞRENCİYİ İSTANBUL'DA 4,5,6 AĞUSTOS TARİHLERİNDE MİSAFİR EDECEĞİZ"

Prof. Dr. Şentürk, "Türkiye'nin dört bir yanından farklı liselerden öğrencileri İstanbul'a davet edeceğiz. Öğrencilere, sosyal bilimler nedir? Sosyal bilimci ne iş yapar? Sosyal bilim alanında okumak neden önemlidir? gibi konuları anlatacağız. Öğrencileri sosyal bilimler alanında eğitim görmüş ve başarılı olmuş insanlarla bir araya getireceğiz. Bin öğrenciyi İstanbul Ataşehir'de 4,5,6 Ağustos tarihlerinde 3 günlüğüne misafir edeceğiz. Burada atölye çalışmaları yapılacak, konuşmalar olacak, danışmanlık çadırları kurulacak. Böylece öğrenciler üniversitenin havasını teneffüs etmiş olacaklar" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bilal Erdoğan Recep Şentürk Mevlüt Uysal İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title