Haberler

Gecekondu Kenti Zonguldak'ın Mülkiyet Sorunu

Güncelleme:

Zonguldak Belediyesi, 19 mahalleyi kapsayan mülkiyet analizi haritası oluşturarak, 12 bin civarındaki binanın tapu tahsis sorununu çözmeyi hedefliyor.

FERDİ AKILLI - Zonguldak Belediyesi, 19 mahalleyi kapsayan mülkiyet analizi haritası oluşturarak, 12 bin civarındaki binanın tapu tahsis sorununu çözmeyi hedefliyor.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 45 bine yakın konut bulunduğunu söyledi.

"Kentte, Havza-i Fahmiye Kanunu ve çarpık yapılaşma nedeniyle gecekondulaşma meydana gelmiş" diyen Akdemir, şöyle konuştu:

"Bu gecekonduların sayısının 12 bin olduğu biliniyor. Bunlara tapu verilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor?. Vatandaşlarımız, 1984'teki imar affıyla da tapu tahsis belgeleri almış. Bu belgeler verilirken hakları korunsun istendi. Çıkan yasada, 'biz size bu tapu tahsis belgesini veriyoruz ama geçen sürede belediyelerden tapu almayı zorlayın' denmiş. Hiçbir arkadaşımız ve vatandaşımız bu konuda belediyeye zorlama yapmamışlar. Kanunda da süre verilmiş. Bu süre de mayıs ayının sonunda bitiyor."

Eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca döneminde başlayan mülkiyet sorunuyla ilgili çalışmaların devamını getirmeye çalıştıklarını ifade eden Akdemir, özellikle şehrin en büyük mahallerinden On Temmuz Mahallesi'nde çalışmaları sürdürdüklerini anlattı.

Akdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oradaki işlerle ilgili ihaleyi kazanarak işlemleri yapan arkadaşımız bana müjde vermişti. 'Yaptıkları işin kadastroya kadar gittiğini' söylemişti ama maalesef iki vatandaşımız ile Hazine itiraz etti ve oradaki konuyu durdurdu. Orada tapu verme noktasına gelmiştik. Eğer tapu verme işlemimiz durdurulmasaydı, orayı bitirdikten sonra Birlik, Çaydamar, Karaelmas ve Mithatpaşa mahallelerinde işi devam ettirecektik. Maalesef bu mahkeme kararları bizi ve vatandaşımızı üzüyor."

Mülkiyet sorununun gecekondulaşma ve Havza-i Fahmiye Kanunu'ndan kaynaklandığına işaret eden Akdemir, "Halkımız maalesef bunu bilmiyor. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. İlimizdeki 4 bölgenin ihalesine çıktık. Bunun yanı sıra 2/B'yle ilgili sıkıntılarımız var. Bununla ilgili ihaleye çıkamıyoruz. Yasa gereği bu konuda belediye sıkışmış oluyor. Ayrıca Dilaver Mahallesi, orman statüsünde olduğu için çalışma yapamıyoruz" diye konuştu. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Zonguldak Havza Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title