Haberler

Gazze'ye Giden Estelle Gemisi

İsrail donanmasının müdahale ettiği Estelle gemisinde bulunan İsveç anamuhalefet partisi milletvekili Sven Britton ile doktor Christian Svedberg, ülkelerine döndü.

İsrail donanmasının müdahale ettiği Estelle gemisinde bulunan İsveç anamuhalefet partisi milletvekili Sven Britton ile doktor Christian Svedberg, ülkelerine döndü.

Parlamenter Britton ile Dr. Svedberg, Frankfurt aktarmalı uçakla bu akşam Stockholm Arlanda Havalimanı'na gelişlerinde, sevgi gösterileriyle karşılandı.

Dr. Svedberg, gemiye müdahale anlarını ve İsrail askerlerinin tutumunu AA muhabirine anlatırken, gözyaşlarına hakim olamadı.

İsrail askerlerinin "Estelle" adlı gemiye uluslararası sularda müdahale ettiğini ve silahsız insanları yakalayıp gözaltına aldığını bildiren Dr. Svedberg, şöyle konuştu:

"Cumartesi günü silahsız insanların bulunduğu ve tamamen yardım malzemesi bulunan Estelle gemisi, 5 büyük savaş gemisi, 20 çıkarma gemisi ve 500 kadar asker ile sarıldı. Ellerinde uzun namlulu silah bulunan ve yüzleri maskeli askerler bizi gözaltına alıp, nezarete götürdü. Bu sırada, hiçbir şekilde avukat ile görüşmemize izin vermediler. Sadece İsveç Büyükelçiliği'nden temsilciler ile kısa süreli görüşme imkanı bulabildik."

Dr. Svedberg, amaçlarının abluka altında tutulan Gazze'ye insanı yardım ulaştırmak olduğunu ve bunun için yola çıktıklarını ifade ederek, İsrail askerlerinin müdahalesi ile bu çabalarının yarım kaldığını söyledi.

İsrail askerlerinin savaş havası içinde gemiye çıkıp kendilerine müdahale etmeden kısa süre önce Gazze'yi uzaktan gördüklerini de ifade eden Dr. Svederg,

"Gazze'ye insani yardım götürme çabalarımız devam edecek, bundan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Milletvekili Sven Britton da İsrail askerlerinin bütün eşyalarına el koyduğunu söyledi.

Muhabir: Stockholm

Yayıncı: Tarkan Demir - STOCKHOLM

Kaynak: AA / Güncel

Estelle İsrail İsveç Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title