Haberler

Gaziler Kıbrıs Gezilerini Tamamladı

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesindeki Kıbrıs Gazilerinin 4 Günlük Kıbrıs Gezileri Tamamlandı. 1974 Yılında Kıbrıs Barış Harekatına Katılan Akçakale'deki 7'i Gaziden 4 'Ü İlçe Kaymakamlığı Tarafından 4 Günlüğüne Kıbrıs'a Gönderilmişti. Gaziler 4 Günlük Gezilerini Tamamladıktan Sonra Yurda Döndü.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki Kıbrıs gazilerinin 4 günlük Kıbrıs gezileri tamamlandı. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına katılan Akçakale'deki 7'i gaziden 4 'ü ilçe Kaymakamlığı tarafından 4 günlüğüne Kıbrıs'a gönderilmişti. Gaziler 4 günlük gezilerini tamamladıktan sonra yurda döndü.

Gazilerden Halil Bakış, Kıbrıs gezisinin kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek, "Kıbrıs gezimiz çok anlamlı geçti. Özellikle Kıbrıs Barış Harekatı Komutanlığı bir yardımcı vererek, bizi gezdirdiler. Gazi Magosa'da Milli Mücadele Karargahı, Şehitler Anıtı, Milli Mücadele Müzesi ve halen korunan bazı mevziler gezildi. Kıbrıs gezisinin gerçekleşmesinde başta ilçe kaymakamımız Muhammet Aktaş'a ve bize Kıbrıs'ta yardımcı olan değerli komutanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu arada gaziler, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Barış Harekatına katıldıkları yerleri görmek ve anılarını tekrar yaşamak için ilçe kaymakamı Muhammet Aktaş'tan kendilerine yardımcı olmalarını istemişlerdi. İlçe kaymakamı konuyla ilgili görüşmeler yapıp kendilerine dört günlük izin alınmış ve azami giderlerini karşılayıp Kıbrıs'a göndermişti. Kıbrıs gezisine İsmail Menteş, Halil Bakış, Hıdır Alkan ve Yasin Demir gitmişti.

(MD-ST-Y)

07.11.2007 15:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title