Haberler

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı Köyleri Gezdi

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Şahinbey ve Şehitkamil Halk Eğitim Merkezlerinin, Büyükşahinbey ve Taşlıca Köylerinde Düzenlenen Yıl Sonu Sergilerinin Açılışını Yaptı.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Şahinbey ve Şehitkamil Halk Eğitim Merkezlerinin, Büyükşahinbey ve Taşlıca köylerinde düzenlenen yıl sonu sergilerinin açılışını yaptı.

Büyükşahinbey İlköğretim Okulu'nda Şahinbey Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan sergide, kuaförlük ve dikiş-nakış kursunda başarılı olan 40 öğrenciye Vali Kamçı tarafından sertifika verildi. Vali Kamçı okulda öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Açılış törenine Vali Kamçı'nın yanı sıra, Şahinbey Kaymakamı Mustafa Esen, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan, Şahinbey Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Yılmaz ve kursiyerler katıldı. Serginin açılış töreninde konuşan Vali Süleyman Kamçı, "Halk Eğitim Merkezlerimizde 38 branşta 464 kurs açtık. Bu kurslarda toplam 9 bin 905 kursiyere eğitim verildi. Halkın eğitiminde sınırımız yoktur. Devletimizin sağladığı imkanlarla hangi konuda ne tür eğitim isteniyorsa, o kursu açmak bizim görevimizdir. Halkımızın, her alanda yaş ve cinsiyet ayrımı gözetmeden bu kurslara katılmaları çok güzel bir gelişmedir. Bu kurslar, gelenek ve göreneklerimizde bize has birçok değerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaktadır. Kursiyerlerimizin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan eğiticilerimize teşekkür ediyor ve kursiyerlerimizi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Büyükşahinbey Köyü'ndeki sergi açılışının ardından, Taşlıca Köyü'ne geçen Vali Kamçı, Taşlıca Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu'nda Şehitkamil Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan yıl sonu sergisinin açılışını yaptı. El sanatları ve ahşap boyama kurslarında başarılı olan 29 kursiyere sertifikalarının verildiği törene Şehitkamil Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir'de katıldı. Serginin açılışını yapan Vali Kamçı ve Kaymakam Özdemir, sergiyi gezerek kursiyerlerden bilgi aldılar.

(TB-ST-ST-Y)

09.05.2007 17:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title