Haberler

Gaziantep'te 'Kadına Şiddet ve İntiharlar' Konulu Panel

Güncelleme:

Gaziantep Üniversitesi'nde 'Kadına Şiddet ve İntiharlar' konulu panel düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelin oturum başkanlığını Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf yaptı. Gaziantep Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Özkan Yıldız, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Altındağ, Adana Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Günal Kurşun ve İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Doç. Ferhan Gündüz ile Şanlıurfalı Gazeteci Gül San'ın

panelist olarak katıldığı panelde; Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Meral Demirbaş, Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuka, öğretim üyeleri ve öğrenciler izleyici olarak yerini aldı.

Kadına yönelik şiddet ve şiddet sonrası kadınların intihar girişimlerinin ele alındığı panelde, panelistlerden Doç. Dr. Özkan Yıldız, 'Güneydoğu'da kadın intiharının sosyolojik boyutunu', Yrd. Doç. Dr. Günal Kurşun, 'Ceza hukuku açısından kadına yönelik şiddet', Yrd. Doç. Dr. Ferhan Gündüz, 'Sapma Davranışlar ve İntiharlar', Prof. Dr. Abdurrahman Altındağ, 'İntihara götüren sebepler ve alınacak önlemler', Gazeteci Gül San ise 'Aile içi şiddet ve çevre baskısı' konularını anlattı. Panel öncesinde Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Meral Demirbaş ile Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuka 'kadına şiddete karşı' birer konuşma yaptı.

Kadına şiddetin nedenlerinin konuşulduğu panelde, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, kadın-erkek-çocuk kavramlarının her birine bir hak tanındığını ancak bunların insan hakları çatısı altında toplanması gerektiğini söyledi. Kadınların toplum içinde birçok alandan yoksun kaldığını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Meral Demirbaş ise, kadına yönelik şiddetin temelindeki en önemli nedenlerin başında 'cinsiyet eşitsizliğinin' geldiğini savundu.

- GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi İbrahim Yurdakul Özkan Yıldız Akm Yerel Haberler

title