Haberler

Gaziantep'te Fetö Soruşturmasında 1516 Kişi Açığa Alındı, 198 Kişi Tutuklandı

GAZİANTEP Valisi Ali Yerlikaya, askeri darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında 1516 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığını, gözaltına alınan 382 kişiden 198'inin ise tutuklandığını söyledi.

GAZİANTEP Valisi Ali Yerlikaya, askeri darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında 1516 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığını, gözaltına alınan 382 kişiden 198'inin ise tutuklandığını söyledi.

Vali Ali Yerlikaya, yaptığı basın toplantısında halkın desteğiyle akamete uğratılan darbe girişimi ardından tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'te de Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma ve operasyonlar başlatıldığını ifade etti. Gaziantep'teki soruşturmalar kapsamında 1030'u öğretmen, 324'ü sağlıkçı, 162'si polis, 103'ü üniversite, 72'si müftülük görevlisi olmak üzere çeşitli kurumlarda çalışan 1516 kamu personelinin açığa alındığını belirten Vali Yerlikaya, "OHAL ile birlikte çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararnameler uyarınca Soruşturmalar kapsamında 32 kurumdan 1792 personel hakkında işlem yapıldı. Yapılan işlem sonunda bu kişilerden 1516'sı açığa alınarak görevden uzaklaştırıldı. Yine kararname uyarınca çeşitli kurumlarımızda görev yapan 21 kişinin görevine son verildi" dedi.

198 KİŞİ TUTUKLANDI

Vali Yerlikaya, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda ise şu ana kadar 382 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Halen 53 kişinin gözaltında olduğu operasyonlarda gözaltına alınan 198 kişinin tutuklandığını belirten Yerlikaya, "Gözaltına alınan 87 hakim ve savcıdan 78'i tutuklandı, 9'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 43 askeri personelden  52'si tutuklandı, 1'i serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 154 kamu personelinden ise 39'u tutuklandı, 63'ü adli kontrol şartıyla, 17'si ise tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Sivil olarak gözaltına alınan 88 kişiden ise 29'u tutuklandı, 17'si adli kontrol, 24'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Halen güvenlik güçlerimiz 35'i kamu personeli, 18'i sivil, 53 kişi hakkında işlemlerini sürdürüyor."

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ, 'BEŞTEPE KAMPUSU' OLDU

Yerlikaya, OHAL ardından çıkarılan kararname ile kentte FETÖ ile bağlantılı olan Zirve Üniversitesi, çok sayıda okul, yurt, etüt merkezi, hastane, 3 sendika, 2 vakıf ve 30 derneğin ise kapatıldığını söyledi. Yerlikaya, kapatılan Zirve Üniversitesi'nin Hazine'ye devredilmesi ardından Gaziantep Üniversitesi'ne tahsis edildiğini kaydetti. Yerlikaya, alanın bundan sonra Beştepe Mahallesi sınırlarında olduğu için Gaziantep Üniversitesi Beştepe Kampusu adıyla hizmet vereceğini ekledi.

- Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Zirve Üniversitesi Beştepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title