Haberler

Gaün Öğretim Görevlisi Coşkun'un İlk Kişisel Resim Sergisi Açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde GAÜN Öğretim Görevlisi Özlem Coşkun’un “Set ve Diyalog” adlı kişisel resim sergisi açıldı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde GAÜN Öğretim Görevlisi Özlem Coşkun'un "Set ve Diyalog" adlı kişisel resim sergisi açıldı.

Sergiyi Genel Sekreter Ercan Eroğlu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım da ziyarette bulundu. Ercan Eroğlu, Gaziantep Üniversitesi bünyesinde özellikle son yıllarda Cenani Konağı Kültür Merkezi'nin çok önemli sanatçıların eserlerini bir araya getirmesi ve sanatseverlerle buluşturması açısından üniversite için çok hassas bir mekan olduğunu belirterek, Özlem Coşkun'un Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünün ilk öğretim elemanlarından olduğunu ifade ederek, bölüme 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ilk kez öğrenci alınacak olmasının heyecanının yanı sıra, Özlem Coşkun'a katkılarından dolayı teşekkür ederek bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Sergide 24 eserin yer aldığını belirten Öğr. Gör.Coşkun, daha önceki çalışmalarında insan portresi ve insan doğasına yakın bulduğu 'kuzgunlar' üzerine çalıştığını söyledi. "Set ve Diyalog" sergisinin engeller ve yasaklar üzerinden şekillenen alegorik bir anlatımla oluşan bir sergi olduğunu belirten Öğr. Gör. Coşkun, "Bir maceraya atılarak daha önce hiç denemediğim bir alanda ilk kişisel sergimi oluşturdum. Bu kişisel sergiyle birlikte daha çok kişiye ulaşacak ve daha çok görüş sahibi olacağım" diyerek, set ve diyalog fikrinin gelişiminde kişilerin kendisine katkısı olacağını ifade etti.

Yaklaşık iki ay gibi bir sürede sergiyi hazırladığını söyleyen Öğr. Gör. Coşkun,"Farklı bir anlatım biçimi tercih ettim. Konu, anlatım ve uygulama biçimi olarak da bugüne kadar yaptığım çalışmalardan çok farklı bir seri oldu. Başlangıç niteliği taşıyor. Bu sergiden sonra hem alacağım tepkiler hem de deneme sürecimde muhakkak şekil değiştirecektir" şeklinde konuştu.

Yasakların insan doğasına, insanın gelişim sürecine engel olan her türlü negatif duyguyu alegorik bir anlatımla, çeşitli simgelerle betimlemeye çalıştığını belirterek, izleyicinin resimlerden ne göreceğini ve izleyicilerin resimlerle nasıl bir diyalog kurabileceğini merak ettiğini söyledi.

"Set ve Diyalog" isimli kişisel resim sergisi 23 Mayıs-10 Haziran 2014 tarihleri arasında GAÜN Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde sanatseverler tarafından gezilebilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Özlem Coşkun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title