Haberler

GALATA KULESİ'NDE ARA GÜLER FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Güncelleme:

TÜRKİYE'de fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcisi Ara Güler'in siyah beyaz İstanbul fotoğraflarından oluşan seçki Galata Kulesi'nde ziyarete açıldı.

TÜRKİYE'de fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcisi Ara Güler'in siyah beyaz İstanbul fotoğraflarından oluşan seçki Galata Kulesi'nde ziyarete açıldı. Ara Güler Fotoğraf Sergisi, 29 Ekim'e kadar Galata Kulesi'nin 3'üncü katında yer alan galeride ziyaret edilebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi'nin iş birliğiyle düzenlenen sergideki fotoğraflar, Ara Güler'in açıklamalarıyla birlikte

teşhire sunuldu. Sergide seçilen siyah beyaz 75 fotoğraf yer aldı. Galata Kulesi'nin 3. katında bulunan serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi Müdürü Umut Sülün ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun katıldı. Sergi, 29 Ekim 2021'e kadar Galata Kulesi'nin 3'üncü katında ziyaret edilebilecek.

GÖZLERİMİZ TABİ Kİ KENDİSİNİ ARIYOR

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz İstanbul'un bu simgesel yapısı Galata Kulesi'ni İstanbul'u tanıtan kıymetli bir müze olarak hizmete sunduk. Fotoğraf sanatı alanında Türkiye'nin yetiştirdiği ve dünyaya ismini altın harflerle yazdırmış Ara Güler'in sergisinde olmak son derece mutluluk verici. Ekim ayında hem Galataport'un hem Atatürk Kültür Merkezimizin faaliyete geçmesiyle Beyoğlu tekrar çok canlı bir destinasyon haline gelecek. İnşallah pandemi sonrası çok daha fazla ziyaretçileri tekrar ağırlıyor olur. Ara Güler'in Galata Kulesi etrafında sokaklarda bol bol dolaştığını biliyoruz. Kafelerde karşılaştığımız sohbet ettiğimiz günleri hatırlıyoruz, gözlerimiz tabi ki kendisini arıyor. Bugün bu sergimiz 75 adet siyah beyaz fotoğrafına ev sahipliği yapıyor. Ara Güler'in kendi fotoğraflarıyla ilgili açıklamalarına da yer veriyoruz diye konuştu.

USTAYI RAHMETLE YAD EDİYORUM

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Bu toprakların çocuğu olan Ara Güler'in doğum gününde onun fotoğraflarıyla İstanbul'u anlatan, Anadolu'yu anlatan fotoğraflarıyla, bir anlamda onu yad etmek anlamında önemli bir sergiye şahitlik yapıyoruz. İstanbul'u anlatan bütün ressamlara bütün renkleri kullanan ressamlara meydan okurcasına siyah, beyaz, ışık ve gölgeyi en mükemmel şekilde yakalayan ustayı rahmetle yad ediyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ara Güler İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title