Haberler

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Gs'nin İtirazını Reddetti

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray Kulübü'nün, Sabri Sarıoğlu ile Emre Aşık'ın Aldığı Cezalarla İlgili İtirazını Reddetti.

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray Kulübü'nün, Sabri Sarıoğlu ile Emre Aşık'ın aldığı cezalarla ilgili itirazını reddetti.

Tahkim Kurulu, Galatasaray Kulübü'nün Fenerbahçe ile oynanan maçta kırmızı kart gören Emre Aşık'ın yanı sıra yaptığı hareketler nedeniyle 2 maç men cezası alan Sabri için yaptığı itirazın ardından olağanüstü toplanırken, sarı-kırmızılı kulübün bu yöndeki itirazını reddederek, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) her iki oyuncuya verdiği 2'şer maç men cezalarını onadı.

Başkan Adnan Türkkan yönetiminde toplanan Tahkim Kurulu, olağanüstü toplantısında önce Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin ile kulüp avukatı Mahinur Dengiz'i dinledi. Ardından Futbol Federasyonu Disiplin müfettişleri Avukat Suat Abanazır ile Avukat Mert Yavuz'un açıklamaları dinlenirken, dosyada yer alan görüntüler izlendi. Yapılan müzakere sonucunda kurul, PFDK'nın dün Sabri'ye verdiği 2 maç men cezasını oy birliğiyle onadı.

Kurul, ayrıca Emre Aşık için yapılan itirazı da kabul etmedi. Bu oyuncu için yapılan itiraz sonrası yine Adnan Sezgin ile Mahinur Dengiz'i dinleyen kurul, aynı şekilde Suat Abanazır ve Mert Yavuz'un görüşlerine başvurdu. Bu konudaki görüntülerin izlenmesinin ardından yapılan müzakerede, Emre Aşık'a verilen 2 maç men cezası konusunda, üye Deniz Tolga Aytöre'nin cezanın 1 resmi müsabakadan men cezası şeklinde olması yönündeki karşı oyuna rağmen oy çokluğuyla PFDK'nın bu konudaki kararını da onadı ve itirazı reddetti.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title