Haberler

Frankfurt: Türk Vatandaşı Kadim Şanlı, Frankfurt Belediye Başkanlığı'na Aday Oldu

Frankfurt Belediye Başkanlığı Seçimlerinde Belediye Başkanı Petra Roth'a, Türk Vatandaşı Kadim Şanlı Rakip Oldu. 28 Ocak'ta Yapılacak Seçimlere 30 Programla Katılan Şanlı; Toplu Ulaşım, Sosyal Sorunlar ve Şehir Yapılanmasına Farklı Çözümler Sunacağını Açıkladı.

Frankfurt Belediye Başkanlığı seçimlerinde Belediye Başkanı Petra Roth'a, Türk vatandaşı Kadim Şanlı rakip oldu. 28 Ocak'ta yapılacak seçimlere 30 programla katılan Şanlı; toplu ulaşım, sosyal sorunlar ve şehir yapılanmasına farklı çözümler sunacağını açıkladı.

Frankfurt Belediye Başkanlığı'na aday olan 43 yaşındaki Adanalı Şanlı'nın programında 'Şehrin göbeğindeki genelevin yerinin değiştirilmesi, kahvelerde sigara yasağı getirilmesi' de var. Daha önce Sosyal Demokrat Parti'de aktif olarak görev yaptığını ifade eden Kadim Şanlı, eski Başbakan Gerhard Schröder'le aralarının iyi olduğunu ve onun kendisine gönderdiği mektup sonrasında Belediye Başkanlığı adaylığına karar verdiğini söyledi. Rakiplerinin 10 broşür bastırdığını, kendisinin ise 250 broşürle seçime hazırlandığını belirten Şanlı, seçimleri kazanmasında bu broşürlerin büyük bir etken olacağına işaret etti. Şanlı, "Seçimlere çok iyi hazırlandım. Bölge bölge dolaşıp broşürlerimi astım. Şu ana kadar 250 broşür bastırdım. Rakiplerim ise 10 broşür bastırmış. İnşallah seçimleri kazanırım. Eğer kazanırsam Türk Hükümeti ile yakın ilişkiler kurup, oradaki zenginleri buraya davet edeceğim" dedi. Yunan kız arkadaşı olduğunu ve seçimleri kazanması durumunda Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğe son vermek için de çalışacağını ifade eden Şanlı, "Ben aşkı Yunanlı kızda yakaladım. İnşallah seçim sonrasında onunla evlenip, Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginliğe son vereceğim" dedi.

Frankfurt hakkında iyi bir analiz yaptığını ve sorunları not ettiğini söyleyen Şanlı, seçimi kazanması durumunda iyi bir ekip oluşturacağını ve kadrosunda Adanalı hemşehrilerine yer vereceğini de sözlerine ekledi.

Almanya'da büyük bir ekonomik kriz yaşandığına dikkat çeken Şanlı, belediye başkanı olması durumunda ekonomiyi düzelteceğini de iddia etti. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in politikalarını beğenmediğini kaydeden ve Merkel'in başbakan olmasını yabancılar için büyük bir talihsizlik olarak değerlendiren Şanlı, Merkel'in bir an önce görevi bırakması gerektiğini belirtti. Belediye başkanı olması durumunda ihaleleri Türk firmalarına vereceğini de söyleyen Şanlı, Türkler'den kendisini desteklemesini istedi.

Kadim Şanlı, seçmenlerin oylarını almak için sunduğu vaatleri; iş imkanları artırmak, vatandaşlara ucuz konut satmak, halka açık bedava tuvaletlerin sayısının artırılması, elektrik fiyatlarının ucuzlaması, suç işleyen yabancıların sınır dışı edilmesi, genelev kadınlarının sigortalanması, Frankfurt'ta her yıl güzellik yarışması düzenlenmesi, şehirdeki bütün genelevlerin şehir dışına taşınması ve dönerin 2 Euro'ya satılması olarak sıraladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title