Haberler

İzmir'de su kesintileri, sıcaklar ve pandemi dolayısıyla vatandaşı canından bezdiriyor

Güncelleme:

İzmir'in Foça ilçesinde, bir türlü çözülemeyen su sorunu halkı canından bezdirdi. 20 saat su kesintisi yapılacağını açıklayan İZSU'nun 55 saatte ancak su verebilmesi, ertesi gün tekrar su kesintisinin başlaması sabırları taşırdı.

40 yılı aşkın süredir hizmette olan su hatlarının çürümesi nedeniyle 9 Haziran 2019 tarihinde 3 gün susuz kalan turistik ilçe Foça'da sıkıntının bir benzeri 16 - 19 Temmuz 2020 tarihlerinde yaşandı. Bir gün önce 16 Temmuz saat 10.00'dan 17 Temmuz 2020 sabah 06.00'ya kadar kesinti yapılacağı İZSU tarafından ilan edildi. Kırsal Gerenköy Mahallesi ile ilçe merkezi arasında yeni hattın döşendiği ve bu kesinti sonrası devreye alınacağı belirtildi.

YENİ HAT DEVREYE ALINIYOR

Ancak 06.00'da biteceği ilan edilen kesinti "Yeni hattın devreye alınaması" gerekçe gösterilerek önce saat 12.00'ye sonra 17.00'ye daha sonra da gece 01.00'a uzatıldı. Açıklama yapılmadan sular ancak 19 Temmuz 2020 günü Saat 17.00'de eski hat üzerinden verilebildi. Pazartesi de çalışmaların devam ettiği belirtilerek sabah saatlerinden 17.00'ye kadar kesinti tekrarlandı.

Foça'daki su sorunu vatandaşı canından bezdirdi

SICAKLAR VE PANDEMİ NEDENİYLE SUSUZLUK DAYANILMAZ HALE GELİYOR

Kesinti olan gün ve saatlerde İZSU, Foça Belediyesi, Esnaf Odası ve İtfaiye araçları tanker ve arazözlerle meydan ve sokaklarda su dağıtımı yaptı. Foçalılar sıcaklar ve pandemi dolayısıyla kesintilerin dayanılmaz hale geldiğini belirtti. Salgın dolayısıyla çok zor bir dönem yaşadıklarını ifade eden esnaf, ilgililerin sorunu daha vahim hale gelmeden çözmelerini istedi.

Foça'daki su sorunu vatandaşı canından bezdirdi

VATANDAŞLAR SUYA HASRET

Yeni hattın patlamasının kabul edilemez olduğunu belirten bazı vatandaşlar ise Foça'nın tamamının kazılarak yürünmez hala gelmesine ve toza toprağa bile razı olduklarını ancak ilan edilen sürelerde suyun verilememesinin hem yaşamsal hem sağlık sorunları oluşturduğunu söyledi. Ayrıca, vatandaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi veya İZSU'dan tatmin edici açıklama yapmasını istedi. Esnaf ve vatandaşlar tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Su Ve Kanalizasyon İdaresi Foça Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500

Yorumlar (9)

vadabonus:

evet o yüzden diyorlar ya kandırıldık diye daha düne kadar ayağına kapandığınız kişi tarafından oynandı bu oyun sonra diğer partiler birşey yapınca o yapamıyorlar biz olsak biterdi hemen dersiniz benzinin varil fiyatı yarısına düştü bizde 4 de 1 oranında düştü şimdi eski fiyatına geldi elektrikde kayıp kaçak parası bizden alınıyor arkadaş ben senin şirket olarak zararını ödemek zorunda değilim suya zam olunca ooo zaman yaptı her faturada elektrik ve doğlagaz birim fiyatı yukarı çıkıyor bakan yok

4
7
yanıtYanıtla
Serdar:

Alakaya maydonoz ne diyon he

yanıt0
yanıt0
COŞKUN ÇAKIROĞLU:

Türkiyenin en büyük köyü kesinlikle izmirdir:))

4
1
yanıtYanıtla
Herşey Çok Güzel Olacak:

Kafamız iyiyken her şey çok güzel görünüyor.

3
0
yanıtYanıtla
Can:

Ohhhhhhhh! Cok güzel haber! Izmirin daglarinda cicekler acmaya baslamis. Cok sevindim!

2
1
yanıtYanıtla
mortingo:

herşey kafa güzel olunca hep güzel

1
1
yanıtYanıtla
Osman:

Onlar ancak konuşur. AKP yapar.

0
0
yanıtYanıtla
Selma turkeri:

Cehape oy yok artik sana. Foca ya getirdin liyakatsiz egitimsiz baskani sovdan trol kullanmaktan baska bildigi yok. Cehape herseyde ahkam keser itfaoyecerinden belediye baskani yapti, adamin vukuatlari haberleri kabadayoligi diz boyu.... bu baskasindabolsa simdiye kadar her yerde soylenirlerdi.er

0
0
yanıtYanıtla
Reyhan ulu:

Hersey cok guzel oldu. Foca da hersey super. Sivrisinekler pislik bir de su eklendi. Adim basi belediyevelemani amavis yok. Belediye bsk haberlerinden gazeyelerde gecilmiyor adamda egitim yok kabadayi.cehape hani liyakat

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title