Haberler

Fırtınalı Havalarda Elektrik Kesintilerine Anında Müdahale

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, SCADA Ana Kontrol Merkezinde havanın yağmurlu, fırtınalı olma durumlarına göre tedbir alarak elektrik kesintilerini minimuma indirdiklerini söyledi.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, SCADA Ana Kontrol Merkezinde havanın yağmurlu, fırtınalı olma durumlarına göre tedbir alarak elektrik kesintilerini minimuma indirdiklerini söyledi.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde hafta sonu şiddetli fırtına bazı bölgelerde ağaçların yıkılması, çatıların uçmasına neden oldu. Erken alarma geçen ÇEDAŞ, personel izinlerini iptal ederek özel vardiya sistemi ile tüm önlemlerini aldı. Fırtına nedeniyle yaşanan kesintilere hızla müdahale edilirken, hafta sonu elektrik dağıtımında büyük bir sorun yaşanması engellendi.

Sivas, Tokat ve Yozgat'ta 52 bin kilometrekarelik alanda, 920 bin aboneye hizmet veren ÇEDAŞ, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hafta sonuna ilişkin aşırı rüzgar ve fırtına uyarısını dikkate alarak elektrik kesintisi ve arıza gibi sorunların yaşanmaması için personel izinlerini iptal ederek hafta sonuna özel vardiya planlaması yaptı.

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, SCADA Ana Kontrol Merkezinde havanın güneşli, yağmurlu, fırtınalı olma durumlarına göre tedbir alındığını ifade ederek, "ÇEDAŞ olarak kimi zaman yük aktarımları yaparak şebekeyi rahatlatıyor, kimi zaman da ring şebekelerin kontrolünü sağlayarak kesintilerde enerji tedariki için hazırlıklar yapıyoruz. Sorumluluk bölgemizde geçtiğimiz aylarda aşırı fırtına nedeniyle neredeyse bir doğal afet yaşandı. Birçok binanın çatısı uçtu ve enerji nakil hatlarımız zarar gördü. Dün de Tokat'ta yaşanan şiddetli fırtına ve rüzgar, özellikle kırsalda ağaçların köklerinden sökülerek yıkılmasına, çatıların uçmasına ve bazı bölgelerimizde enerji kesintisine neden oldu. Şirket olarak öncesinde almış olduğumuz tedbirler, ekip takviyesi ve 7/24 personel çalışmalarıyla hafta sonunun sorunsuz bir şekilde atlatılmasını sağladık" dedi.

Akboğa, ayrıca zorlu şartlarda planlama yaparak bir an önce elektrik verme çabası gösteren ekipleri kutlayarak, "Vatandaşlarımız herhangi bir aksaklıkla karşılaşmaları durumunda 0552 186 0 186 numaralı WhatsApp İhbar Hattından talep ve şikayetlerini görüntülü, sesli ve yazılı olarak iletmeleri durumunda saha çalışanlarınca anında görülerek müdahale ediliyor. Olumsuz hava koşullarında kullanılmayan elektrikli ev eşyalarını prizden çekerek tedbir almalarını öneriyoruz" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çamlıbel Erbaa Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title