Haberler

Fındıkta "Külleme" Hastalığıyla Mücadele

İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık, külleme hastalığına karşı mücadele başlattıklarını söyledi.

İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık, külleme hastalığına karşı mücadele başlattıklarını söyledi.

Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda fındık bahçelerinde olumsuz etkisi olan külleme hastalığına karşı üreticilerle işbirliği yaptıklarını belirtti.

Oda olarak ilaç motoru aldıklarını, işçilik ve yakıtın üretici tarafından karşılandığını ifade eden Çalık, şöyle konuştu:

"Külleme hastalığını önlememiz ve hastalıkla mücadele etmemiz lazım. Bu yüzden Ziraat Odası olarak 4 bin liraya 400 litrelik bir ilaç motoru aldık. Motoru odadan, yakıtı ve işçiliği üreticiden olacak şekilde, üreticilerimizle el ele vererek külleme ile mücadele edeceğiz. Bu uygulamanın aynı zamanda külleme ile mücadele etmeyen üreticilere de örnek olacağına inanıyoruz. Ziraat Odası olarak üreticilerin önünü ve ufkunu açmaya çalışıyoruz."

Çalık, fındık bahçelerinde dönüm başına düşen verimliliği artırmak için çalışmalarının da devam ettiğini anlatarak, "Biz dönümünde 100 kilo fındık alınan yerden, 300-400 kilo fındık almanın derdindeyiz. Örnek bahçelerimizde bunu başardık. Aynı şekilde bahçelerde uygulamalarımız devam ediyor. İkizce'de 10'un üzerinde örnek bahçemiz var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Çalık İkizce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title