Haberler

    Fındıkta 8 Liralık Fiyat Şoke Etti

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, serbest piyasada işlem gören fındık fiyatının 8 liraya kadar gerilemesinin kendilerini adeta şok ettiğini belirtti.

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, serbest piyasada işlem gören fındık fiyatının 8 liraya kadar gerilemesinin kendilerini adeta şok ettiğini belirtti.

    Geçen hafta 9 liradan işlem gören fındık fiyatının bir anda 1 lira gerilemesine anlam veremediklerini dile getiren Soydan, "Alan bazlı destek paralarının ödenmesiyle sevinen üreticimiz maalesef bu fiyat karşısında yine üzüldü. Sezon başında 14 lirayı gören fındığın 8 liraya kadar gerilemesine artık kimse anlam veriyor. Üreticilerimizin kilogram başı 6 lira kaybı var." diye konuştu.

    Soydan, yeni sezonun başlamasına iki aydan daha az bir süre kaldığını anımsatarak, "Buradaki amaç eğer yeni sezonun fındık fiyatını belirlemekse biz buna şimdiden karşıyız. Üreticiler olarak bu oyunu bozarız." ifadesini kullandı.

    Serbest piyasada fındık fiyatının yükselmesini bekleyen üreticilerin her geçen gün daha da hayal kırıklığı yaşadığını savunan Soydan, "Serbest piyasa sisteminin başarısız olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Üreticilerimizin alın terinin karşılığı bu olmamalı." dedi.

    "Kozlar üreticinin elinde olacak"

    Arslan Soydan, yeni sezonda kozların tamamen üreticinin elinde olacağının kaydederek, şöyle devam etti:

    "Çünkü üretici artık emanete fındık bırakılmayacağını bu sezon anladı. Dolayısıyla üretici fındığını emanete bırakmak yerine deposunda saklayacaktır. İşte o zaman sanayiciler üreticiden fındık alabilmek için sıraya girecektir. Böylelikle fiyat da yükselmiş olacak. Üreticilerimiz eline geçen bu kozu çok iyi değerlendirmelidir. Özellikle bu sezon canımız çok yandı. Üretici bu bilinçle hareket ettiğinde oynanmak istenen oyunu rahatlıkla bozacaktır."

    Soydan, yeni sezon fındığının bu seviyelerden işlem görmesine müsaade etmeyeceklerini, üreticilerin buna direnç göstereceğiniz sözlerine ekledi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Ordu Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
    500

    Yorumlar (30)

    teşvik kalksın:

    Fındığa niye bu kadar yüksek ücretler veriliyor. tüketici fındık alamıyor çoluğuna çocuğuna çerez niyetine yüzünü gördüğümüz yok yani. Bir de 9 tl taban fiyatını beğenmiyorlar ucuzmuş, kabuklusu bide. . onun raflardaki fiyatını ne olur soruyorum?Allahın dağında yetişiyor ağaç niyetine istanbuldan gidip sezonluk vurgunlar yapıyorlar Valla iyi. Devlet teşvik veriyormuş vermesin, niye veriyor yiyebiliyormuyuz biz fındığı her türlü vurgun düzeni. toplamazlarsa biz gider toplarız.

    7
    16
    yanıtYanıtla
    taban fiyatta kalksın:

    Öyle 12 ay bakımı falan yok. Biliyorum bir ay gidip toplayıp fabrikaya veriyorlar hem fındığı hem parasını çatır çatır yiyorlar. Kışın kim oraları beklemiş biraz dürüst olun.

    yanıt3
    yanıt5
    MERT:

    Cenk kardeşim sana sonuna kadar katılıyorumoradaki çekilen eziyeti bilmiyorlar. on yıllardır güneydoğu ya yatırım yatırım dediler yine aynı teröro yatırımlar Karadenize yapılmış olsaydı şimdi Paris olmuştu Karadeniz

    yanıt4
    yanıt1
    FIndık:

    fındık bahçesine senede bir defa sadece git topla. . . hava toplarsın. Ağaç kesimi var. en az 2 senede bir. ışgın dediğimiz o yetişmekte olan küçük ağaçların kesimi var. o her sene. yine her sene bahçede otunu pisliğini temizleme işi var. gübresi var. toplama işi var ki bezdirici bir iş. kurutma işi var. patoz işi var. tekrar bi kurutma işlemi daha var. . artı yağmur yağdı kapat güneş geldi aç. haydi ıslandı takviye yap. patoz gelecek kürekle topla bir yere. . . senede bir hava kardeş. . .

    yanıt4
    yanıt2
    VATANDAŞ.:

    kardeşim fındığın kilosu 50 tl olsun. kimse yemesin. ne lan bu be. 8 TL Yİ BEĞENMİYOR BEYLER.

    14
    8
    yanıtYanıtla
    ASLAN:

    2014 YILI MAYIS AYINDA 23 TL Yİ GÖRDÜ. ŞİMDİ NEDEN 8 TL BU ARADAKİ FARK KİMİN CEBİNE GİDİYOR

    yanıt0
    yanıt0
    sadi kalıp:

    anam babam recep yayyip erdoğan diyen zavallılar alın size emeğinizin karşılığı, devlet imkan verse dünyada fındık çay üretiminde birinci oluruz dış ülkelere veririz ama nerde devlet anca emekçiden vergi almayabilsin acıyor muyum zerre acımıyorum ordu giresun trabzon rize kime oy vermiş oana bakıyorum aç kalsanız zerre umrumda değil

    14
    7
    yanıtYanıtla
    ASD:

    ULAN YAKINDA KIMSE FINDIK ALMAYACAK OLAN GENE SIZE OLACAK. KİLOSU 46 LİRA DAHA NE KADAR OLACAK 100 LIRAMI?

    13
    4
    yanıtYanıtla
    ......................:

    sanki 8 tl çok ucuz gerçekten çok ucuzmuş ne var fiyatını biraz ucuzlatsanızda fakiride garibide yiyebilse

    11
    5
    yanıtYanıtla
    ASLAN:

    2014 MAYIS AYINDA 23 TL Yİ GÖRDÜ FINDIK. 23 TL YE ALAN ZARARINAMI ALDI? ŞİMDİ NEDEN 8 TL ARADAKİ FARK KİMİN CEBİNE GİDİYOR

    yanıt0
    yanıt0
    Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title