Haberler

Final Maçında Çıkan Olayların Ardından

Konya'da Dün Oynanan Adana Demirspor-güngören Belediyespor Tff 2. Lig Play-off Final Maçının Ardından Çıkan Olaylarda Bin 750 Koltuğun Kullanılamaz Hale Geldiği, 21 Polisin İse Yaralandığı Açıklandı.

Konya'da dün oynanan Adana Demirspor-Güngören Belediyespor TFF 2. Lig play-off final maçının ardından çıkan olaylarda bin 750 koltuğun kullanılamaz hale geldiği, 21 polisin ise yaralandığı açıklandı.

Konya Atatürk Stadı'nda yapılan maçta Güngören Belediyespor, karşılaşmanın son dakikalarında bulduğu golle rakibi Adana Demirspor'u 1-0 yenerek, Bank Asya 1. Lig'e yükselmeyi başarmıştı. Son dakikada yenilen golle takımlarının elenmesine sinirlenen taraftarlar ise koltukları kırarak fırlatmış ve sahaya girmek istemişti. Polisin tribünlere gaz bombası atarak müdahale ettiği olayların ardından Konya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bin 750 koltuğun kırılarak 21 polisin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, "Adana Demirsporun yaklaşık 10 bin taraftarı sahada bulunan futbolculara küfür ederek sahaya pet şişe, koltuk ve benzeri maddeleri atmışlardır. Hakemleri ve futbolcuları linç etmek amacıyla, büyük bir grubun sahaya atlamak istemesi üzerine, kendilerine gerekli ikaz yapılmış, şahısların saldırılarına devam etmeleri üzerine kademeli olarak zor kullanılmaya başlanılmıştır. Bir kısım taraftar demir parmaklıkları aşarak sahaya inmeye çalışmışlar ve tribünlerden sahaya açılan kapıların üzerlerinden sahaya atlamak isteyen çok sayıda taraftar, zor kullanılarak saha dışına açılan kapılara yönlendirilmiştir. Maçın bu skorla sonuçlanması ve Adana Demirspor'un 1. lige çıkamaması üzerine olayların dozu daha da artmış, açık olan stat kapılarından çıkmak isteyen seyircilerin çıkmalarına imkan sağlanmış, saldırgan hareketlerde bulunmakta ısrar eden seyircilerin bu hareketlerinin devamının önüne geçebilmek amacıyla kademeli olarak zor kullanılmaya devam edilmiştir. Ancak bir kısım saldırgan taraftar gurubu özel güvenlikçileri ve polisleri aşarak saha içerisine girmeyi başarmışlardır. Sahada bulunan futbolcuların ve hakemlerin güvenliklerini sağlamak amacıyla Çevik Kuvvet personelince set oluşturulmuş, oluşturulan bu seti aşmak amacıyla seti oluşturan görevlilere fiili saldırıda bulunulmuştur. Sahaya giren taraftarların tecavüzlerini önlemek amacıyla, taşkın hareketlerinin devamı halinde, göz yaşartıcı gaz kullanılacağı ikaz edildikten sonra şahısların mütecaviz hareketlerinin devam etmesi üzerine göz yaşartıcı gaz kullanılmıştır" denildi.

5 tahliye kapısının hasar gördüğü, yaklaşık bin 750 koltuğun kullanılmaz hale geldiği olaylara müdahale eden 21 polisin yaralandığı ve ambulanslar hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.

(İP-MFS-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Sivas Belediyesi hangi parti? Sivas Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title