Haberler

Fikret Hakan İçin İstanbul Üniversitesi'nde Tören Düzenlendi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sinemasının ünlü oyuncularından Fikret Hakan için İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) tören düzenlendi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sinemasının ünlü oyuncularından Fikret Hakan için İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) tören düzenlendi.

Üniversitenin Fen Fakültesi'ndeki Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende taziyeleri sanatçının kızı Elif Atay ile torunu Doğa Atay'ın yanı sıra Tijen Kılıç kabul etti.

Hakan'ın hayatını anlatan kısa bir filmin de gösterildiği törende konuşan oyuncu Can Gürzap, Hakan'ın Türk sinemasına damga vurduğunu dile getirerek, "Oyunculuğuna kuvvet veren bir özelliği vardı, o da çok okumasıydı. Fikret aynı zamanda araştıran bir insandı. 'Türk Sinema Tarihi' adında bir kitap yazmıştı. Bana göre de Türk sineması hakkında yazılan en önemli kitaplardan biridir. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

Oyuncu Nuri Alço da Fikret Hakan'ın Türk sinemasının disiplinini taşıyan büyük bir oyuncu olduğunu aktararak, "Birçok filmde kendisiyle oynadık. En son İzmir'de beraberdik. Sağlık durumu gayet iyiydi. Hoş sohbetliydi ve konuşmaya başladığında durduramazdınız. Çünkü içi dolu bir insandı. Türk sineması çok önemli bir değerini kaybetti." ifadelerini kullandı.

Salih Güney ve Nur Sürer'in de katıldığı törene ayrıca sanatçının yakınları ile sevenleri de hazır bulundu.

Törenin ardından ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı için Levent Camisi'ne götürülen Hakan, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Fikret Hakan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title