Haberler

    Fenerbahçe Kulübü'nün Eski Yöneticisi Şadan Kalkavan İçin Tören Düzenlendi

    Vefat eden Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi ve iş adamı Şadan Kalkavan için kulübün Dereağzı'ndaki tesislerinde tören düzenlendi.

    Kalkavan'ın Fenerbahçe bayrağına sarılı naaşı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde kamp binasının önüne konuldu. Burada düzenlenen törene Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, yönetim kurulu üyeleri Turhan Şahin ve Ünal Uzun, Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, kulüp eski başkanı Ali Şen, Kalkavan'ın yöneticilik yaptığı dönemlerdeki çalışma arkadaşları, eski sporcular ile iş ve spor dünyasından bir çok isim katıldı.

    Sarı-lacivertli kulübün yöneticisi Şahin, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın törene katılmayı çok istediğini ancak önemli bir sağlık problemi nedeniyle doktor kontrolünde tutulduğunu bildirdi. Şahin, Yıldırım'ın cenaze namazına katılacağını kaydetti.

    Vefa Küçük, törende yaptığı konuşmada değerli bir Fenerbahçeliyi kaybettiklerini belirterek, "Şadan Bey ile 1980 yılında tanıştım. Ali Şen döneminde birlikte görev yaptık. Sıkıntılı bir dönemde çalıştık. O dar bütçede zor şartlarda Şadan Bey'in büyük başarısıyla 1996'da şampiyon olduk. Fenerbahçe'de ve Türk sporunda seveni çoktu. Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

    Kulübün eski başkanı Şen ise 59 yıl dost olduğu Kalkavan ile camiada önemli başarılara imza attıklarını kaydederek şunları söyledi:

    "Çok kötü ve zor bir sene geçiriyoruz. Cenazelerde buluştuk hep. Şadan'la çok sıkıntılı ve mutlu günlerimiz oldu. Şadan'ın takımın şampiyonluğunda Selim'le (Soydan) inanılmaz payı vardır. Şadan gibi büyük delikanlıya ne kadar güzel kelime varsa söylenir. Herkes Şadan'ın racon kesmesine bayılır. Kimsenin itiraz edemeyeceği kararlar vererek ara buluculuk yapardı. Aziz başkan da Şadan'la çalıştı ve o dönem de şampiyon olduk. Şadan kardeşim benim, rahat uyu. Fenerbahçe'nin bu yılki şampiyonluğu onun daha rahat uyumasına sebep olur. İnanılmaz büyük Fenerbahçeli'ydi."

    Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından Ogün Altınparmak ise konuşmasında çok üzgün olduğunu belirterek, Kalkavan'a rahmet diledi.

    Kalkavan'ın naaşı törenin ardından cenaze namazı için Ataşehir Mimar Sinan Camisi'ne götürüldü. Kalkavan'ın cenazesi cuma namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Lefter Küçükandonyadis Şadan Kalkavan Ali Şen Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title