Haberler

Fatih Erbakan'dan Sedef Kabaş yorumu: Çok çirkin ifadeler, işi çok ileri götürmüşler

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'la ilgili bir değerlendirmede Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan geldi. Kabaş'ın kullandığı ifadelerin bir devlet adamına söylenmemesi gerektiğini ifade eden Erbakan, "Çok yakışıksız, çok çirkin ifadeler kullanmışlar, işi çok ileri götürmüşler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, savcılığa ifade verdikten sonra sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla tutuklandı.

"İŞİ ÇOK İLERİ GÖTÜRMÜŞLER"

Olayın yankıları sürerken konuyla ilgili bir değerlendirme de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan geldi. Kabaş'ın ifadelerini asla tasvip etmediklerini ve doğru bulmadıklarını belirten Erbakan, "Çok yakışıksız, çok çirkin ifadeler kullanmışlar, işi çok ileri götürmüşler. Bu ifadeler, sadece sayın Cumhurbaşkanı'na değil, başka siyasetçi devlet adamına da asla söylenmemesi gereken ifadelerdir" dedi.

KILIÇDAROĞLU DESTEK VERMİŞTİ

Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sedef Kabaş'a destek vererek şu değerlendirmeyi yapmıştı: "On binlerce trolüne her türlü küfrü ettirir, sonra deyim paylaştı diye gazeteciye gece yarısı baskını yaptırır. Camide sanatçının dilini kopartacağını söyler. Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı."

AKŞENER: KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de konuyla ilgili açıklamasında "İktidar herkesi korkutmaya çalışıyor. Bunlar kaybedeceğini anlamanın psikolojisine uygun davranışlar. Kaybedeceğini anlayan insan ne yapar; korkutmaya çalışır, güç kullanmaya yönelir. Ellerinde, tırnak içinde devlet gücü var. Hukuku da guguk yaptılar. Muhalefeti ve muhalif insanları korkutuyorlar. Amaçları Sezen Aksu ve Sedef Kabaş üzerinden halkı, muhalifleri, seçmeni korkutmak" ifadelerine yer vermişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Fatih Erbakan Sedef Kabaş Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (11)

by nokta :

artık ayan beyan saygısızlık ve hakaretler yapılmakda sorsan aydın gazeteci modern insan ama bakıyorsun hakaret aşağılama hepsi var yetmiyormuş gibi eli arkasında kelepçeli rolü yapmaya çalışıyor diyeceğim şudurki algı yapmak için her çirkinlik yapılıyor. ..

128
39
yanıtYanıtla
Muhsin MÜCAHİT:

Sayın Fatih ERBAKAN gündeme dair her zamanki gibi çok yerinde, akıllı, bir devlet lider vasfı ile gereken tespiti yapmıltır. Allahım muvaffak etsin.

102
25
yanıtYanıtla
HASAN1906:

HİÇ BİR İNSAN HİÇ BİR İNSANA HAKARET EDİCİ SÖYLEMLERDE BULUNAMAZ BU SÖYLEMLERİ SAVUNANLARDA AKILDAN YOKSUN OLDUKLARINI ORTAYA KOYMAKTADIR.

64
9
yanıtYanıtla
Kuman:

Birileri Şu Meral Akşenere ve onun ülkücü kökenli olduğunu söyleyen ekibine hatırlatır mı acaba! Devrimci Solcularla yan yana olmak Ülkücü geleneğine yakışmaz! Yan yana olurlarsa onlarda o devrimci Solcuların daha daha solcu

45
27
yanıtYanıtla
ekrem karakuş:

İçlerindeki kini nefreti kusarken algı operasyonu yapmayı da ihmal etmiyorlar ya tutarsa hepsi iyi birer oyuncu kukla

55
12
yanıtYanıtla
juzen sari:

Ne alakası var adam doğruyu söylemiş geçmiş ben şu tarafım bu tarafim demiyor

59
8
yanıtYanıtla
Musti40 :

Ozaman biz halk olarak bu sitede, facebookda sanal dünyada herkese bütün politikacılara ağzımıza geleni sallayalım yazalım. Küfür doğal serbest olsun. Meral hanımda bol bol küfür yesin ana avrat, yakışık alırmı??

49
12
yanıtYanıtla
Niğra:

Bir lider hemde nasıl lider kıvırmayıp dik duran.gazeteci bozuntusu gazeteci oldun diye W oy almış bir lidere hakaret etmek senin ne haddine.Egerki bunu modernlik ileri görüşlülük.sayoyorsan sende çok gzel görünüyrsun. ama için lağım çukuru adeta.Türkiye cumhuriyetini tüm dünyaya tanıtan sayılı liderlerden birisidir ister kabul et ister etme.

43
13
yanıtYanıtla
sadece kadir:

KEMAL EFENDİ DE ÇIKMIŞ CUMHURBAŞKANLIĞA HAKARETİ KALDIRMA İÇİN MECLİSE YASA GÖTÜRÜYOR.. KÜFÜRÜ, YOBAZLIĞI, SAYGISIZLIĞI, HAKARETİ MEŞRULAŞTIRMA ÇABASINDA KENDİLERİ..

38
16
yanıtYanıtla
YazıYORUM:

Gündeme oturan en çirkin konulardan biri oldu. Kadın daha öncede aynı derekeye düşmüştü. Yanındaki gazeteci ve vekiller bunu uyarmalılardı. Hiçbir uyarı yapılmadığı gibi adeta kadını gaza getirdiler. Sonuç olması gereken gibi tecelli etti. Böyle bir hakarete diğerleri de ortak oldular. Bunun fikir özgürlüğü ile alakası nedir onu da anlamış değiliz. Böyle bir saygısızlığı savunmak bile etik değildir. Hatta ortak olunmuştur.

31
3
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title