Haberler

Fatih Camii Avlusunda Öldürülen 'Akıncılar' Grubu Lideri Metin Yüksel, Anıldı

Fatih Camii Avlusunda 23 Şubat 1979 Tarihinde Cuma Namazı Çıkışında Öldürülen 'Akıncılar' Grubu Lideri Metin Yüksel, Ölümünün 28. Yıldönümünde Fatih Camii Avlusunda Anıldı.

Fatih Camii avlusunda 23 Şubat 1979 tarihinde Cuma Namazı çıkışında öldürülen 'Akıncılar' grubu lideri Metin Yüksel, ölümünün 28. yıldönümünde Fatih Camii avlusunda anıldı.

Akıncılar öğrenci grubunun lideri olan ve 1979 yılında Cuma Namazı çıkışı kimliği belirsiz kişilerce öldürülen Metin Yüksel, öldürüldüğü yer olan Fatih Camii avlusunda anıldı. Ölümünün 28. yıldönümünde Cuma Namazı sonrası başlayan anma töreninde sık sık tekbirler getirilerek "Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz" sloganları atıldı. Yüksel'in avluda öldürüldüğü nokta kırmızı boyayla boyanırken, toplanan grup "Şehadet bir çağrıdır nesillere çağlara" yazılı bir pankart açtı. Ellerinde Metin Yüksel'in resimlerini taşıyan gruba hitaben İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım bir konuşma yaptı. Metin Yüksel'in her müslümanın arzuladığı şehadet makamına eriştiğini belirten Yıldırım, kendilerinin de onun izinden giderek "Allah" diyenin bulunduğu tüm toprakları savunacaklarını söyledi.

Yıldırım'ın ardından konuşan Metin Yüksel'in kardeşi Müfit Yüksel de anma törenine gelen kalabalığa teşekkür ederek kardeşi için dua etti. Konuşmaların ardından tekbirler getirilirken Metin Yüksel için Fatiha'lar okundu. Grup daha sonra sessiz bir şekilde Metin Yüksel'in kabrinin bulunduğu Edirnekapı Necatibey Mezarlığı'na doğru yürüdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title