Haberler

Fakirlere dağıtacağız yalanıyla bayramda 41 ton et toplayıp sucuk yaptılar

Güncelleme:

Adana'da iki ayrı operasyonda ele geçirilen 41 ton kaçak etin fakirlere dağıtılacağı bahanesiyle Kurban Bayramında Furkan Vakfı tarafından toplandığı, ancak ihtiyaç sahiplerine dağıtmak yerine sucuk yapılarak ticari amaçlı kullanılmaya hazırlandığı öne sürüldü.

Adana'da 112 Acil Çağrı Hattına gelen ihbarı değerlendiren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, polis ve zabıta ekipleri, Yüreğir ilçesi Dede Korkut Mahallesi'nde bir depoya operasyon düzenledi.Operasyonda, piyasaya sürülmek üzere hazır bulunan 38 ton 920 kilo kaynağı belli olamayan et ele geçirildi. İddiaya göre, soğuk hava deposunu, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı lideri Alparslan Kuytul'a destek için izinsiz gösterilere katılan ve hakkında bu nedenle iki kez işlem uygulanan Selahattin G.'nin (31) kiraladığı öğrenildi.

PİYASA DEĞERİ 5 MİLYON LİRA

Öte yandan ele geçirilen etlerin, vatandaşların dini değerlerini sömürerek toplandığı, Kurban Bayramı'nın üzerinden günler geçmesine rağmen toplanan etlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmadığı tespit edildi. Piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan etin, sucuk yapılması için Kayseri'deki bir et işleme tesisine gönderileceği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda Selahattin G.'ye ait olduğu öne sürülen başka bir depoda daha bin 800 ton kaçak etin ele geçirildiği öğrenildi.

Görevlilerin el koyduğu etler, toprağa gömülerek imha edilirken, depo sahibi Selahattin G.'ye yaklaşık 50 bin lira idari para cezası uygulandığı öğrenildi. Daha önce polisin Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yaptığı operasyonda kurban eti toplanarak yapıldığı öne sürülen sucuklar ele geçirilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Alparslan Kuytul 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (93)

Hacıyım Hocayım Diyenden Uzak Durcan Bu Devirde:

Hacıyım Hocayım Diyenden Uzak Durcan Bu Devirde

29
15
yanıtYanıtla
sadece insan:

Dolandırıcı hocayım desede demesede dolandırıcıdır, hacıya hocaya genel bir dolandırıcı yakıştırması yeşilçam sahnelerinden geliyor siz de bu bilinç altıyla sürekli hacı hoca sahtekar olur kafasıyla yaşıyorsunuz, 1 tane sahtekar var ise milyonlarca düzgün olanı var, neden bu anlayış bu aptalca düşünceyi atmak istemiyorsunuz?

yanıt5
yanıt1
Herşeyin sahtesi:

Doktorun, Avukatın, Hakimin, Polisin, Savcının, Öğretmenin sahtesi olduğu gibi Hocanında sahtesi var ancak sahtesi var diye kötüleyeceksek o zaman herkesten uzak durmamız gerekir ki bu mümkün değil insan sosyal varlıktır kim doğru kim sahte bilenden öğreneceksin her tabela asana gidersen sonuç hüsran olur tabikide umarım anlatabildim

yanıt7
yanıt0
113:

Din yanlış değil insanlar yanlış. İnsanlara dikkat etmek lazım. Dini, Atatürkü vb duyguları kullanıp insanları sömürüyorlar.

yanıt9
yanıt1
Bayram:

bu tip vakıflara itimat etmemek lazım

25
3
yanıtYanıtla
cemil:

ne bu furkan vakfına çamur atma kampanyası mı

11
11
yanıtYanıtla
AYBASTILI:

Evet cemil bey size katılıyorum çamur at izi kalsın kampanyası. Aslı astarı yok buradaki kasıt tüm teşkilatları töhmet altında bırakma kampanyası alıştık yıllardır böyle.

yanıt10
yanıt5
bunlar yüzünden:

bu adiler yüzünden Türkiye de yardımdan soğuyan bir topluluk oluştu , islamı karalamaya çalışanların ekmeğine yağ sürüyorlar bunları vatandaşlıktan çıkartacaksın aslında

17
3
yanıtYanıtla
Rabbani_Rasta:

Furkan Vakfı'' nın ilk olayı mı hayır ? Her sene bu suçtan yakalanıp insanları kandırıp serbest kalıyorlar ! kapatılması gereken bir vakıf din kisvesi altında insanların duygularını sömürüp insanın iyilik duygularını suistimal ediyorlar ! bunlara hükümet çanak tutuyor hep

13
5
yanıtYanıtla
Esercsn:

Cunku hirsiz hirsizi kollar

yanıt1
yanıt1
Tüm 93 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title