Haberler

Eskişehir Film Festivali'nde Izzet Günay Ile Lale Belkıs'a 'Onur' Ödülü Verildi

Eskişehir Film Festivali'nde İzzet Günay ile Lale Belkıs'a 'Onur' ödülü verildiANADOLU Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nde onur ödülleri Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından İzzet Günay ile Lale...

Eskişehir Film Festivali'nde İzzet Günay ile Lale Belkıs'a 'Onur' ödülü verildi

ANADOLU Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nde onur ödülleri Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından İzzet Günay ile Lale Belkıs'a verildi.

Eskişehir'de 5-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nin açılış töreni Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Sinema Anadolu Salonu'nda yapıldı. Açılışa İzzet Günay ve Lale Belkıs'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan yaptığı konuşmada, "19 yıl önce film günleriyle başlayan Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali zaman içinde büyüdü ve üniversitemizin gurur kaynağı, prestij göstergesi çalışmalarından birisi haline geldi. Film Günleri olarak başladığı yolculuğunda kısa sürede bir festival niteliği kazanan bu etkinlik, uluslararası alanda da saygın bir yer edinmeyi başardı" dedi.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz da sinema sanatının ortak rüya gibi olduğunu söyledi. Türk sinemasının dünyada kabul gören bir marka haline geldiğini anlatan Yılmaz, telif hakları ile ilgili düzenlemelerin de yapıldığını belirterek "Artık senaristler, yönetmenler ve oyuncular haklarını devretmiş olsalar dahi filmin gösterime girmesinden 3 yıl geçtikten sonra bu filmleri yayınlayan televizyon kuruluşlarından, dijital platformlardan, internet sitelerin telef ücreti talep edebilecek" diye konuştu.

Törende festivalin 'Onur' ödülleri İzzet Günay ile Lale Belkıs'a verildi. Lale Belkıs ödülünü Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan'dan aldı, Belkıs "Ben Cumhuriyet kadınıyım. Sizlerle olmak büyük mutluluk. Yılmaz Büyükerşen'e de teşekkür ederim. Eskişehir'i eski değil, yeni şehir yaptı" dedi.

İzzet Günay'a da ödülünü Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan verdi. Günay, açılışa katılan davetlilere teşekkür ederek,"Bu geceye anlam katan sizlersiniz. Sizler bizi candan, yürekten sevgilerinizle, saygılarınızla toz kondurmadan bizi bugünlere taşımasaydınız biz bu ödülleri alamayacaktık. Hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törende Sinemaya Emek ödülleri Tomris Giritlioğlu ve Zeki Baksı'na, Yılın Performansı Ödülleri Ecem Uzun ve Haydar Şişman'a, Sinema Kültürüne Katkı Ödülü ise Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'ne verildi. Törene katılamayan Ecem Uzun'un gönderdiği video görüntüsü perdeye yansıtıldı. Uzun kendisine ödül verildiği için teşekkür etti.

Açılış töreninin ardından, yönetmen Paul Negescu'nun 'Two Lottery Tickets' filmi gösterime sunuldu.

19'uncu Uluslararası Eskişehir Film Festivali kapsamında 4 belgesel, 41 uzun metrajlı ve 55 kısa film ve 60 Seansı film gösterime sunulacak. Mor Perde, Engelli Farkındalık, Dünya Sinemasının Genç Yıldızları, Sinema Tarihinin Unutulmazları, Dünya Festivallerinden, Türk Sineması 2016-2017, Gece Yarısı Sineması, Canlandırma Sineması, Hayatımız Belgesel ve Kısa filmler bölümleri ile sinemaseverlere festival coşkusu yaşatılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lale Belkıs İzzet Günay Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title