Haberler

Eskişehir'de "Sporda Şiddet Yasası" Paneli

Eskişehirspor Kulübü İdari Asbaşkanı Mustafa Akgören, "Benim gönlüm sahaların renkli ve coşkulu olmasından yana ama görevim bu yasayı uygulayanlara yardım etmemi ve taraftarın da bu yasaya uyması için elimden geleni yapmamı arz ediyor" dedi.

Eskişehirspor Kulübü İdari Asbaşkanı Mustafa Akgören, "Benim gönlüm sahaların renkli ve coşkulu olmasından yana ama görevim bu yasayı uygulayanlara yardım etmemi ve taraftarın da bu yasaya uyması için elimden geleni yapmamı arz ediyor" dedi.

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) tarafından, Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve moderetörlüğünü ETB Basın Sözcüsü Gürol Bakırcı'nın yaptığı "Sporda Şiddet Yasası" panelinde konuşan Akgören, 6222 sayılı "sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi" yasasını hem bir taraftar hem de idareci olarak değerlendirdiğini belirtti.

Söz konusu yasaya kalbi ve mantıki olarak baktığında farklı sonuçlara ulaştığını ifade eden Akgören, şöyle konuştu:

"Bünyemde 'sporda şiddet ve düzensizliğin önlemesi' yasasını ikiye bölüyorum. Kalbi olarak baktığımda yasaya tamamen karşıyım. Özellikle Eskişehirspor taraftarının 6222 sayılı yasayı haketmediğini düşünüyorum. Eskişehirspor taraftarına 6222 lazım değil, çünkü Eskişehirspor taraftarı, Türkiye liginin en masum, en terbiyeli, en sakin, taraftarlarından biri."

"6222'nin yasakladığı birçok şey benim futbola kalben bakışımdaki gereksinimleri de yasaklıyor" diyen Akgören, şunları kaydetti:

"Ben, tribünlerde kalben meşale yakılmasına karşı değilim, sis bombaları atılmalı. Tribünde tanıdığın ya da tanımadığın insanlara kasten veya bilerek zarar verilmediği sürece bunlar futbolun rengi. Mantıki olarak ise bu yasanın çıktığını kabul ediyor ve uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Benim gönlüm sahaların renkli ve coşkulu olmasından yana ama görevim bu yasayı uygulayanlara yardım etmemi ve taraftarında bu yasaya uyması için elimden geleni yapmamı arz ediyor."

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Nezih Orhon ise tribün terörü veya tribünde şiddet yönündeki kavramların kabul edilemeyeceğini fakat insanların bunları üretme konusunda oldukça istekli davrandıklarını savundu.

Taraftarlığın sadece bağırmak ve şiddet olmadığına dikkati çeken Orhon, taraftar gruplarını yaratıcı halkla ilişkiler faaliyetleri yürütmeye davet etti. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehirspor Nezih Orhon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title