Haberler

Eskişehir'de Aşk İksiri Operası Sahnelendi

Eskişehir'de, "Aşk İksiri" Adlı Opera Sahnelendi.

Eskişehir'de, "Aşk İksiri" adlı opera sahnelendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Devlet Opera ve Balesi işbirliği ile Donizetti'nin 'Aşk İksiri Operası', Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda Eskişehirliler'in izlenimine sunuldu. Mersin Devlet Opera ve Balesi'ne, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası şef Alexander Dmitriev yönetimde eşlik etti. Büyük beğeni toplayan opera gösterimi sebebiyle Eskişehir'e gelen Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Hakan Gürkan, "İçinde bulunduğumuz sanat tesisi, Eskişehir'in düşünce yapısını yansıtıyor. Eskişehir, her hali ile Avrupa standartlarını yakalamış. Büyükşehir Belediyesi'nin sanata önem vermesi örnek bir davranış" dedi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Baş Rejisörü Yaşar Esgin ise, "Başkan Büyükerşen, çok büyük işler, insana ve sanata yatırım yapmış. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere tüm belediye başkanlarına ve hükümet yetkililerine sesleniyorum. Eskişehir'e gelin ve burada neler yapıldığını görün. Eskişehir'de çok büyük ve güzel işler yapılmış" diye konuştu.

(OÖ)

29.05.2007 17:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title