Haberler

Eski Bakan Güzel Samsun'da Konferans Verdi

Milli Eğitim Eski Bakanı Hasan Celal Güzel, "Türkiye'de Demokrasi Geri Kalmış Değildir" Dedi.

Milli Eğitim eski Bakanı Hasan Celal Güzel, "Türkiye'de demokrasi geri kalmış değildir" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM), Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği'nce düzenlenen "Demokrasi Sınavımız" başlıklı konferansa konuşmacı olarak katılan Hasan Celal Güzel, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde demokrasi adı altında yapılan çalışmalar, ülkedeki darbe süreçleri, siyasal yapı, uygulamalar gibi konularda görüşlerini dile getirdi. Darbelerin Türkiye'nin gerilemesine, Türk halkının büyük zarar görmesine sebep olduğunu kaydeden Güzel, "Vatan müdafasında normal fonksiyonu icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) başımızın üzerinde yeri var. Bizim söylediğimiz, normal görevini yapan kahraman komutanlarımız, askerlerimiz değil. Biz, bu fakir milletin vergileriyle alınan silahı, vatandaşın göğsüne çeviren ve millete en büyük kötülüğü yapan darbecileri kastediyoruz. Bunlar 27 Mayıscılar, 12 Martçılar, 12 Eylülcüler, 28 Şubatçılardır" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda demokrasiye geçiş düşüncesinin bulunduğunu vurgulayan Güzel, "Türkiye'de demokrasinin başlangıcını 1950'li yıllar olarak saysak dahi yarım asırlık demokrasi tecrübemiz var. Dünyada 50 yılı aşan 15 devlet ya vardır ya yoktur. Türkiye demokraside geri kalmış değildir. Ama geçmiş müdahalelerden kendini kurtaramamıştır. En başta bilim dünyasını ele alalım. Türkiye'de ne yazık ki, demokrasi konusunda bilim adamları, özellikle anayasa ve kamu hukukçuları en çok mesul olan ve kötü not alanlardır. Bizim anayasalarımız hep devleti kişilerden, milletten korumaya çalışmış. Milleti, yani ferdi korumaları gerekirken tersi olmuş" ifadelerini kullandı.

(MD-AG-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title