Haberler

Eski Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso: Artık Koşullar Oluştu, Vize Serbestisine Gidilebilir

Eski avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nda soruları yanıtladı.

Eski avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nda soruları yanıtladı. Jose Manuel Barroso, "Schengen olmasaydı, sizce göçmen sorunu, mülteci sorunu bugün olmaz mıydı?" şeklindeki soruya, mülteci sorununa bakarken aynı zamanda o modeli tehlikeye sokan kişilere karşı gözü pek olunması gerektiğini belirterek, "Belçika ile Fransa arasına sınır koymak Avrupa'nın güvenliğini artırmayacak. Avrupa'nın güvenliğini istihbarat hizmetleri ile emniyet güçleri artırarak. Artık terörizm uluslararası çalışıyor. Buna sınırları aşan bir şekilde karşı gelinmesi gerekiyor" dedi.

Barroso, Türkiye'nin burada kilit bir rol oynayabileceğine işaret ederek, "Vizelerin kaldırılmasına yönelik gelişmeleri çok olumlu görüyorum. AB Komisyonun'da çalışırken bunu hep önerdim. Ancak bazı ülkeleri hazır değildi. Artık koşullar oluştu, vize serbestisine gidilebilir" dedi.

"EN BÜYÜK MAĞDURLAR BÖLGEDEKİ İNSANLAR, BATIDAKİLER DEĞİL"

Barroso, Avrupa'da yaşanan terör olaylarının sınırların açılmasına etkisinin ne olacağı ile ilgili soru üzerine, terörle dinsel tutumlar arasındaki ayrımın yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Mesela Donald Trump, Cumhuriyetçilerin baş adayı. Müslümanlarla ilgili neler söyledi. Ben buna ırkçılık mı demeliyim bilmiyorum. Bu sadece Avrupa'nın problemi değil, dünyanın problemi. Bununla nasıl başa çıkacağız? Teröre karşı mücadelede birleşmeliyiz. Daha güçlü Müslüman nüfusu olan ülkelerin bu konuda liderliği üstlenmesi lazım. Olmazsa teröristler 'Biz batı ile mücadele ediyoruz' diyecekler. Hayır, onlar insan onuruna karşı faaliyet yapıyorlar. Bölgedeki ülkeler en büyük kurbanlar. Suriye'dekiler kurban. En büyük mağdurlar bölgedeki insanlar, batıdakiler değil." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Jose Manuel Barroso İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title