Haberler

Son dakika haber | Erzurum merkezli 8 ilde FETÖ/PDY operasyonu

Güncelleme:

Erzurum merkezli 8 ilde FETÖ/PDY operasyonu

ERZURUM Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY Terör Örgütü askeri mahrem yapılanmasının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve önlenmesine yönelik yürütülen istihbari çalışmalar sonucu 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum'da Büfe/Market gibi işyerlerinde halka açık olarak kullanılan sabit/kontörlü hatlardan FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Askeri Mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürüten ve örgütün gizli sorumlularından olan ve arandığı tespit edilen, 8 Astsubay, 5 İhraç Askeri okul öğrencisi 4 GATA'dan ihraç olup doktor olarak görev yapan şahıs olmak üzere toplam 17 şahsın yakalanmasına yönelik Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda bugün sabaha karşı Erzurum merkezli olarak 2 farklı adreste; Ankara'da 5, İstanbul'da 3, Adana'da, Uşak'ta, Bilecik'te, Muş'ta ve Amasya'da bir Ağrı'da 2 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon neticesi toplam 14 şahıs yakalanırken, firari durumdaki şahıslardan 2' sinin Yurt dışında oldukları tespit edildi. 1 şahsın ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

8 ayrı ilde yakalanan şahısların Erzurum'a sevki ile adli işlemleri terörle mücadele şube müdürlüğünce devam ettiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Erzurum 3.Sayfa Güncel Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title