Haberler

Ermenistan'a cepheyi dar eden SİHA'lar, Azerbaycan halkının gündemi oldu: Ele geçirilen köylere "Bayraktar" adı verilsin

Güncelleme:

Türk Bayraktar SİHA'ları ile Ermenistan'a cepheyi dar eden Azerbaycan, cephede emin adımlarla ilerleyişine devam ediyor. Azerbaycan'da araştırmacı gazeteci Cavanşır Hesenli, Karabağ'da işgalden kurtarılan bazı köylere "Bayraktar" ismi verilmesini önerdi.

27 Eylül'den bu yana devam eden Ermenistan- Azerbaycan savaşında, Ermenilerin işgal ettiği topraklar bir bir geri alınıyor. Azerbaycan ordusunun başarısı ise tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Azerbaycan'ın savaşta kullandığı ve birçok kritik noktayı ele geçirirken başvurduğu Bayraktar SİHA'lar ise ülkenin gündemi olmuş durumda.

Azerbaycanlı araştırmacı gazeteci Cavanşır Hesenli, ' ' Karabağ'da alınan bazı köylere BAYRAKTAR ismi verilsin'' diyerek SİHA'ların kendi milleti için ne kadar önemli olduğunu belirtmiş oldu.

SİHA'LARIN KULLANILMAMASI İÇİN NATO'YA BAŞVURMUŞLARDI

Savaşta büyük hezimete uğrayan ve SİHA'ların korkusu yüzünden savaş meydanında artık askerlerini tutamayan Ermenistan, geçtiğimiz günlerde NATO'ya başvurup Bayraktar SİHA'ların Karabağ'da kullanılmasına izin verilmemesini istemişti.

KORKUDAN KAÇIYORLAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Fuzuli yönünde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda, Ermeni silahlı güçlerinden ele geçirdikleri yerlere ve silahlara ilişkin görüntüleri paylaşmıştı. SİHA'ların göz açtırmadığı Ermenistan ordusunun çok sayıda tank, zırhlı araç, top, kamyon ve mühimmatı bırakarak kaçtığı görülmüştü.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Azerbaycan Ermenistan Karabağ Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500

Yorumlar (31)

mka:

AZERİ DEĞİL ÖĞRENEMEDİNİZ. BIRAKIN BU BÖLÜCÜ DİLİ. AZERBAYCAN TÜRKÜ DİYECEKSİNİZ!

23
11
yanıtYanıtla
N.A:

Bunu sıkıntı yapmayın. Azeri de desek Özbe öz Türksünüz siz bizim canımız kanımız sınız.

yanıt2
yanıt1
GİZLİ:

Şimdi Rusya bize s400 satıyorsa bizde köyün ismini putin mı koyacaz

8
26
yanıtYanıtla
3ÖMER:

TÜRK OLSALARDI BELKI

yanıt4
yanıt2
ahmet:

önce dağlık karabağı alın, sonra zengezur alınsın inşaallah köylerin adlarını değiştirmeyin. fakat bayraktar adında bir özel birlik kurulabilir. o köy adları oranın tapusudur.

23
3
yanıtYanıtla
Bir_Litre_İNSAN:

Ben Azeri ve Azeri Türkü Kelimelerine Karşıyım. Ne Yani Bizde Kendimize Türkiye Türkümü Diyeceğiz. Olmaz Öyle Şey. Biz TEK MİLLETİZ. Dilimiz, Ülkelerimiz , Yerleşim Yerlerimiz ve Hatta Rengimiz Farklı Olsa da Soyumuz Biz. TÜRK''üz Kardeşim. Azerbaycanda Yaşayan Gardaşlarmızın Düşünceleri Kulağa Hoş Gelebilir. Ama Bende Köylerin İsimleriniz Değiştirilmesine Karşıyım. O İsimler köylerin Kimlikleri Ahmet Gardaşımında Dediği Gibi . Ama Dağlık Karabağ Alınsın Hayırlısı İle Sonra Bakılır BAYTAR İsmine

13
8
yanıtYanıtla
Hakan:

Karabagı alın gerisi teferruat

17
3
yanıtYanıtla
AKILLI OL.:

AZERİ NE LAN ADAM AKILLI MANŞET ATIN. AZERBAYCANLI DİYECEKSİN.

14
4
yanıtYanıtla
Kendi isimleri daha iyi:

Bayraktar gönüllerde tarihi isimler korunmalı ki özümüz de yaşasın.

15
1
yanıtYanıtla
HERO:

Adamsınız

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title