Haberler

Ergenekon'daki Yeni Dava

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın 4.duruşması başladı.

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın 4. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Perinçek, İP Genel Başkan vekili Mehmet Bedri Gültekin, İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü hazır bulundu. Ayrıca tutuksuz sanıklardan Ertuğrul Orta da duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese savunmaların alınmasına devam edileceğini belirterek tutuklu sanık İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel'i kürsüye çağırdı.

ÖNSEL SAVUNMASINI YAPTI

Sanık Önsel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İşadamı Remzi Gür arasında gerçekleştiği iddia edilen telefon konuşmalarının ses kayıtlarını kamuoyuna açıkladığı iddialarına değindi. Önsel, 25 Ekim 2009 tarihinde düzenlediği basın toplantısında kamuoyuna açıkladığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İşadamı Remzi Gür arasında 2004 yılında geçtiği iddia edilen telefon konuşmasına ilişkin ses kaydını duruşma salonunda dinletti. Başbakan Erdoğan ile Gür arasında geçen telefon konuşmalarının ses kayıtlarını kamuoyuna kendisinin açıkladığını söyleyen sanık Önsel, "İşçi Partisi'ne Türkiye'nin dört bir yanından 'internet, posta ve şahıs olarak' bilgi akar. Biz bunların doğru olup olmadığına, kamu yararı olup olmadığına bakarız. Kanaatimiz oluşmuşsa bunu halkla paylaşırız. Siyasi partinin görevi bunu kamuoyuna açıklamaktır. Bana bir bilgi gelmiş. Bunu halktan gizleyecem öyle mi? İyi ki de açıklamışım, doğru yapmışım. Bunu açıklamasaydım savcılar benden hesap sormalıydı. Ancak ben açıkladığım için şuan huzurunuzdayım" dedi.

"SES KAYDINI KAMU YARARI OLDUĞU İÇİN AÇIKLADIK"

Ses kaydında Başbakan Erdoğan'ın özel hayatıyla ilgili bir konuşmanın olmadığını belirten sanık Önsel, telefon görüşmesinin ses kaydını kamu yararı olduğu gerekçesiyle açıkladıklarını ifade etti. Önsel, "Eğer 2004 yılında bu telefon görüşmelerine ulaşsaydık, 'Kamuoyu yararına mı değil mi?' diye değerlendirirdik ve hemen yayınlardık. Çünkü Türkiye o dönemde seçime gidiyordu" dedi. Önsel, ses kaydının açıklanmasının Perinçek'in talimatı üzerine yapıldığı iddialarına da değinerek " Biz siyasi bir partiyiz. Perinçek genel başkan, ben genel başkan yardımcısıyım. Genel Başkanımız Doğu Perinçek'ten talimat almak benim görevlerim arasındadır. Bize söyledikleri hep öneridir. Doğu Perinçek'in de genel başkan olarak bize talimat vermesi görev ve yetkileri arasındadır.Partiyi yönetmenin bir yolu talimat vermektir" ifadelerini kullandı. Savunması sırasında zaman zaman sesini yükselten Önsel'e mahkeme başkanı Özese "Sakin olun, sesinizi yükseltmeden anlatacaklarınızı anlatın" diyerek uyardı. Parti olarak gladyoya karşı yıllardır mücadele ettiklerini söyleyen sanık Önsel, Türkiye'de gerçekleşen dinlemelerin ise gladyo tarafından yapıldığını düşündüğünü sözlerine ekledi. Duruşma Önsel'in savunması ile devam ediyor. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Perinçek Doğu Perinçek İşçi Partisi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title