Haberler

Ereğli'de "Türkülerimiz ve Halk Oyunlarımızla Anadolu" Programı Gerçekleştirildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi ve Ereğli Belediyesi işbirliği ile hazırlanan “Türkülerimiz ve Halk Oyunlarımızla Anadolu” programı gerçekleştirildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi ve Ereğli Belediyesi işbirliği ile hazırlanan "Türkülerimiz ve Halk Oyunlarımızla Anadolu" programı gerçekleştirildi.

Ereğli Belediyesi Kültür ve Spor Merkezindeki programın akademik danışmanlığını yapan Prof. Dr. Mustafa Pehlivan yaptığı açılış konuşmasında, "Bir milletin ayakta kalabilmesi için kültürel değerlere sahip çıkması gerekir. Biz öğrencilerimizi yetiştirirken kültürel alanda dolu dolu yetiştirelim istiyoruz. Bundan sonra Ereğli'nin ihtiyacı doğrultusunda farklı kültürel etkinlikleri sürdüreceğiz." dedi.

Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, Üniversite Halk Oyunları Topluluğu'nun Ereğli'ye gelmesinde desteğini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker'e ve Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven'e teşekkürlerini iletti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ve öğrencileri ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğunun hazırlamış olduğu programda Türk Halk Müziği dinletisi eşliğinde birçok yöreden halk oyunları sergilendi. Büyük beğeniyle izlenen program Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencisi Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ı ve tüm şehitleri anmak için hazırlanan görüntülerin ardından Aybüke Yalçın'ın sesinden Mağusa Limanı adlı türküyle son buldu.

Programın sonunda Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi O. Kürşat Çakır, Üniversite Halk Oyunları Topluluğu Eğitmeni Dr. Öğretim Üyesi A. Ertan Soğancı ve Hüseyin Vehbi Karakaya'ya Ereğli protokolü tarafından çiçek takdim edildi. Ayrıca Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu Tekstil Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Toprak ve öğrencileri Prof. Dr. Mustafa Pehlivan'a Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın anısına hazırlanmış, onun fotoğrafının tekstil işlemesiyle hazırlandığı bir tablo hediye etti.

Ereğli Belediyesi Kültür ve Spor Merkezindeki programa, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran; Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Ereğli Belediye Başkan yardımcıları Agah Taşkın, Ahmet Demirtaş ve Lokman Göktaş, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Pehlivan ile çok sayıda izleyici katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Pehlivan Ahmet Keleşoğlu Ereğli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title