Haberler

Erdem'den "AK Parti Güneydoğu'da Neden Başarılı" Analizi

Güncelleme:

Güneydoğu'daki son 4 seçim sonucunu analiz eden Tarhan Erdem, AK Parti'nin birinci çıkmasında yürüttüğü propagandanın etkili olduğunu savundu.

Seçimler öncesi yaptığı isabetli tahmnilerle adından söz ettiren Tarhan Erdem, Radikal gazetesine 30 Mart yerel seçimleriyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Erdem, BDP'nin Güneydoğu'da birinci parti olamamasına AK Parti'nin halka yaklaşımı ve yürüttüğü propagandayı gerekçe gösterdi.

BDP VE AK PARTİ DİĞER PARTİLERİ KATLADI

2007, 2009, 2011 ve 2014 seçimlerinde Güneydoğu'da partilerin almış oldukları oy oranlarına dikkat çeken Erdem "Dört seçimde AK Parti ve BDP'nin aldığı oy toplamı ortalaması yüzde 76.2'dir. Ak Parti ve BDP dışındaki partiler, toplam oyun yüzde 23.8'ini alabilmişlerdir. Tablo ve grafikler, son dört seçimde Güneydoğu'da AK Parti'nin BDP'den daha fazla oy aldığını göstermektedir. Dört seçim ortalaması Ak Parti'nin oyu yüzde 47, BDP'nin oyu yüzde 29'dur. Bu oranlar son yerel seçimde, 47 ve 35'tir. ıllar geçtikçe BDP, organizasyonunu siyasallığını geliştirmekte ve oy oranlarını da arttırmaktadır" dedi.

KÜRTLER NEDEN AK PARTİ'YE OY VERİYOR?

Kürt nüfusun en yoğun yaşadığı bölgelerden biri olan Güneydoğu'da BDP'nin birinci parti olarak çıkamamasının nedenlerine de değinen Erdem, şu ifadelere yer verdi: İl genel meclisi ve ilçe belediye seçimlerinde BDP, büyükşehirlere göre daha fazla oy almıştır. BDP, büyükşehirlerde yüzde 26, diğer il İGM seçimlerinde yüzde 33 oy almıştır. BDP toplamda Kürt oylarının yarısını alamamıştır. BDP'nin büyükşehirlerde diğer illere göre daha az oy almasının nedeni, ilçe ve mahalle bazında çalışarak anlaşılabilecektir. Mevcut bilgilerle BDP'nin partileşmede henüz olgunluk dönemine gelmediği ve AK Parti propaganda ve halka yaklaşımında daha beceriklidir."

İşte son 4 seçimde Güneydoğu'daki oy dağılımı;


Kaynak: Haberler.Com / Politika

Tarhan Erdem Ak Parti Ak Parti Politika Haberler

500

Yorumlar (72)

hhtyu@htmail.commail.com:

AKP ye oy veren kurdler malesef geneldde okuma yazmasi olmayan ve din ile kolayca kandirilan kesimdir. Ama gun gctikce uyaniyor kurdller. 5-10 yil sonra bambaska bir manzara ortaya cikacaktir ve herkesi sasisacaktir.

22
25
yanıtYanıtla
Berke Güvenberkeguven@gmail.com:

Ak Parti resmen Doğu ve Güneydoğu da para dağıtıyor ben kendi gözlerimle gördüm.Milletin parasını, hakkını sen bu kadar kendi partinin çıkarları için kullanırsan diğer tarafta milletin eli yakanda olacaktır.

23
13
yanıtYanıtla
GÜNDİuzun_09_yol@hotmail.com:

berke güven bende güneydoğuda yaşıyorum ... hiç şahit olmadım... nerede para dağıltılmış bir daha ki sefere bize haber verin bizde faydalanalım !!! bari.... ha bankalardan veriliyor deseniz o başka oda sosyal son ların herkese verdiği paralardır bu paraların verilmesini tavsip etmeyen var mı???

yanıt0
yanıt0
ROJİNbeg_gokmen@hotmail.com:

Bende hiç şahit olmadım ama hadi dağıttı diyelim. İki kuruş parada gözün mü kaldı bencil yaratık... O insanlar dünyaya gelirken senin gibi taksiyle 2 dakıkada hastahane önünde bitmiyor. O insanların senin gibi servis imkanlarıda olmuyor okula gitmek için. Kilometrelerce yolları var hastahanelere, okullara vs. ulaşmak için. Siz o insanlardan bu fırsatları çalarken iyi de onların cebine giren ki biz hiç denk gelemedik o cebe giren paralara onlar mı senin bi yerlerini rahatsız ediyor?

yanıt0
yanıt0
Berke Güvenberkeguven@gmail.com:

para dağıltıldığını herkes bilirse ne olur? diskaliye.. ondan olayı herkes el altından işi yürütüyor.

yanıt0
yanıt0
Cevhersahinsensizumut125@hotmail.com:

Aramizda böyle hainler olmasaydi coktan ilan etmistik bagimsizligimizi

8
24
yanıtYanıtla
MİRAÇ BİLGİNmirac_bilgin46@hotmail.com:

DOĞUDAKİ KÜRTLERDE BİLİYOR TÜRK KÜRT KARDEŞLİĞİNİ VE KÜRT KARDEŞLERİMİZDE BIKTI PKK DAN, KAN DÖKÜLMESİNDEN EN GÜZEL CEVABI ONLAR VERDİ..

27
5
yanıtYanıtla
Karslıyabgutigin@hotmail.com:

Belediyeyi MHP aldı. Genel seçimlerde milletvekilini de alacak Allah'ın izniyle... Kars bayram yeri olacak o zaman... Milliyetçi Kars halkına teşekkürler...

9
22
yanıtYanıtla
demokraterdog@gmx.de:

Çünkü Adaletsiz Koyunlar Partisinin vatanhainlikleri PKKnın işine yarıyor.

10
21
yanıtYanıtla
bawerba3@hotmail.com:

Bdp tek kuruş seçim yardımı almadan ve kimseye menfaat para dağıtmadan seçime girerken akp iktidar olmanın ve örtülü örtüsüz paralarla ve arkasında yandaş medyayla seçime giriyor.Ayrıca çalınan oylar cabası.

12
17
yanıtYanıtla
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title